אני לא מכיר הרבה אנשים, שלא אוהבים להתפנק בצהרי שבת על איזשהו חמין טוב. ואם, במקרה, גם קריר בחוץ והגשם מטפטף, אז המצב מושלם. אז בזכות העובדה שלכל עדה בישראל חמין יהודי משלה, החלטתי לקחת את הטוב מכל עדה ולשלב ביחד לחמין הכי ישראלי שיש. אז במקום דיבורים, נעבור למעשים וקדימה למטבח
מצרכים
קילוגרם צלי כתף בקר (בקשו מהקצב לחתוך לקוביות בינוניות)
2 בצלים חתוכים לקוביות
כוס שעועית לבנה (שהושרתה לילה לפני
כוס חומוס גרגירים (שהושרה לילה לפני)
כוס חיטה (שהושרתה לילה לפני)
כוס שעועית אדומה (שהושרתה לילה לפני)
ראש שום שלם שטוף עם הקליפה
8 תפוחי אדמה זעירים וקלופים
3 בטטות חתוכות לקוביות בנוניות
פלפל חריף (לא חייב, אבל אני אוהב)
קולורבי חתוך לקוביות
2 כפות פפריקה מתוקה
כפית מלח, כפית פלפל לבן
0.5 כפית כמון
כפית סוכר חום
רבע כוס סילאן
ביצים קשות לפי מספר הסועדים
אופן ההכנה:
טגנו את הבצל בסיר עמוק עד להזהבה, תוסיפו את הבשר ותערבבו עד לסגירתו. תכניסו את כל הקטניות ותוסיפו מים בגובה של שני סנטימטר מעל כלל המרכיבים. תרתיחו, תנמיכו ותשאירו בערך חצי שעה על הגז. תוסיפו את ירקות השורש, השום תפוחי האדמה והפלפל החריף בשלמותו ובשלו על אש נמוכה עוד חצי שעה. לקראת הסוף תטבלו ותוסיפו את הסוכר החום והסילאן והביצים הקשות לעוד עשר דקות של אש נמוכה. את הסיר, כמו שהוא, תעבירו לפלטה של שבת לכל הלילה. בין לבין יש לבדוק אם חסרים נוזלים. זהו, בתיאבון
קוראות וקוראים יקרים, מוזמנים להתקשר אלי בטלפון 052-5771570. מתכונים נוספים שלי מופיעים כאן בבלוג שלי, בפורטל נתניה און ליין: נתניה מבשלת: הבלוג של גולן ימין
מעולה.
טעים מאד!
Comments are closed.