כל מי שביקר בחייו במסעדה אסייאתית, סינית או תאילנדית נתקל בפירות מתוקים, לרוב טרופיים, שטוגנו להם בשמן עמוק עם ציפוי. כדורי בטטה מבוססים על אותו רעיון בדיוק – רק עם תוספת שלי לחובבי המתוק במיוחד – מרשמלו… אז כנסו למטבח ובואו נתפרע עם קינוח, שיפתיע את כולם…
מתכון כדורי בטטה עם מרשמלו
מרכיבים:
חצי ק"ג בטטות קלופות וחתוכות לקוביות
60 גרם קמח אורז דביק (ניתן להשיג בחנויות הטבע)
130 גרם קמח אורז
60 גרם סוכר
כפית אבקת אפיה
אופן ההכנה:
נבשל את קוביות הבטטה עד לריכוכם ונרסק באמצעות מזלג עד שנקבל מעין פירה. נוסיף את קמח האורז הדביק, את קמח האורז, את אבקת האפייה ואת הסוכר. נעבד עד לאיחוד חומרים. במידה והמסה נוזלית לטעמכם, יש להוסיף מעט קמח אורז. חשוב לזכור: הבצק אמור להיות רך, אבל לא דביק.
נקרוץ מהבצק כדורים (עד 30 כדורים במידות אלה). נניח את הכדורים על תבנית האפייה ונאפה עד 25 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות. טיפ לחובבי האקסטרה מתוק: לאחר רבע שעה של אפייה תוציאו את התבנית ותניחו קוביית מרשמלו על כל כדור. תחזירו לתנור ואז יתרחש הקסם…
קינוחים נוספים העשויים לעניין את הקוראים:
חברות וחברים יקרים, אתם יותר ממוזמנים לשתף אותי בחוויות שלכם כאן, באתר נתניה און ליין – ksn, בבלוג שלי נתניה מבשלת עם סער אהרוני בא לכם להתכתב? אני זמין גם בוואצאפ 052-5808729
אהבתם את המתכון? מוזמנים לפרגן באמצעות שיתוף בפייס…