כרובית אפויה בשלמותה – הכי פשוט, הכי טעים

כרובית אפויה בשלמותה היא מסוג המתכונים שהפכו חובה בכל בית. נכון, ישנן די הרבה גרסאות, אבל דווקא הפשוטה היא הטעימה מכולן. 

0
2730
כרובית אפויה בשלמותה היא מסוג המתכונים שהפכו חובה בכל בית. נכון, ישנן די הרבה גרסאות, אבל דווקא הפשוטה היא הטעימה מכולן. 
מתכון להכנת כרובית אפויה מדהימה

כרובית אפויה בשלמותה היא מסוג המתכונים שהפכו חובה בכל בית. נכון, ישנן די הרבה גרסאות, אבל דווקא הפשוטה היא הטעימה מכולן. 

נתחיל מהסוף, לכרובית מעולם לא היו יחסי ציבור טובים. דווקא בגלל זה, בזכות שף ישראלי שהוא לא פחות מגאון, אייל שני שמו, הפכה הכרובית האפויה למעדן אמיתי.

מתכון להכנת כרובית אפויה בסטייל ישראלי

מרכיבים:

כרובית בגודל בינוני ואל תתעצלו. סעו לשוק נתניה ותקנו שם!
3-4 כפות שמן זית איכותי.
קורט נדיב של מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם

טיפים לשיפור הטעם: עשבי תיבול, שיני שום, ירקות שורש, ציר ירקות שורש

שלבי הכנה:

מחממים מראש תנור ל-240 מעלות.

בשלב ראשון מאדים את הכרובית. חותכים את בסיס הכרובית, כך שתעמוד יציב על קרש חיתוך ותשב יציב  בסיר. מוסיפים מים או ציר ירקות שורש לגובה 3/4 ומביאים לרתיחה. ניתן, כמובן, לחזק טעמים באמצעות עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה) וכמובן שיני שום. סוגרים את מכסה הסיר ומבשלים במשך כרבע  שעה. מוציאים מהסיר ונותנים לכרובית להתקרר במשך 20  דקות. זו הפעולה שהופכת את הכרובית לרכה מבפנים.

בשלב שני צולים את הכרובית. מעבירים את הכרובית לתבנית מרופדת בנייר אפיה. יוצקים מעל הכרובית את שמן הזית ובעזרת הידיים מעסים את הכרובית. מפזרים מעל מלח ופלפל שחור.

מעבירים לתנור וצולים במשך חצי שעה או עד שהכרובית משחימה ופריכה. אם רואים שהכרובית לא משחימה באופן אחיד, מסובבים את התבנית במהלך  האפייה. מוציאים מהתנור, מקשטים בעשבי תיבול קצוצים ומגישים ליד טחינה או צ'ימיצ'ורי.