לחמניות גבינה ללא גלוטן – ברזיל סטייל

3
866
צילום fotolia

אין ספק שחג הפסח הוא אתגר בכל מה שקשור לאפיה, אבל אין כמו אתגר כדי להוכיח לעצמנו שגם ללא גלוטן ניתן לאפות, לאכול בהנאה
ואפילו להתמכר לטעם.

לחמניות גבינה בנוסח ברזיל pao de quijo הן – מטבען – לחמניות כשרות לפסח. באופן אישי אני מכין אותן גם במהלך כל השנה, אבל בפסח הן מקבלות משמעות אחרת. הן לחמניות מעולות לארוחות בוקר, אווריריות, עם טעמי גבינה מפנקים ובעיקר קלות להכנה

לחמניות גבינה בנוסח ברזילאי (pao de quijo)

מרכיבים:
180 מ"ל חלב
300 גרם קמח טפיוקה
2 ביצים גודל L
100 גרם גבינת פרמז'ן
10 גרם זרעי שומר ( לא חובה, אני אהבתי)
60 מ"ל שמן
קורט מלח

הכנות מקדימות:
הדליקו תנור על חום של 210 מעלות, שמנו קלות תבנית ורפדו בנייר אפיה

 

אופן הכנה:

בשלב ראשון נבשל את החלב, השמן והמלח בקלחת. נביא לרתיחה עדינה ונוריד מהאש. בשלב השני נוסיף את קמח הטפיוקה ונערבב נמרצות
עם כף עץ או כל כלי שנוח לכם. נערבב עד שקמח הטפיוקה יטמע לגמרי בנוזלים,

בשלב השני נקרר את הבצק כדי שנוכל להמשיך לעבוד איתו. נעביר את המסה שלנו אל קערת המיקסר ונעבוד עם וו הגיטרה במהירות נמוכה כדי להוריד את טמפרטורת הבצק. כשתוכלו לגעת בבצק והוא יהיה נעים למגע תדעו שהצלחתם.

בשלב השלישי נוסיף את הביצים. אחת אחת. נעבוד עם המיקסר ומה שנותר לעשות הוא להוסיף את הגבינה בתנועה איטית ובאמצעות המיקסר.

נעביר את הבצק למשטח עבודה, נקרוץ עיגולי בצק בגודל כדור טניס. נציב את כדורי הבצק על מגש האפייה ונאפה במשך 30 דקות. בתאבון!

חברות וחברים יקרים, אתם יותר ממוזמנים לשתף אותי בחוויות שלכם כאן, בנתניה און ליין, בבלוג שלי נתניה מבשלת עם סער אהרוני  בא לכם להתכתב? אני זמין גם בוואצאפ 052-5808729

3 תגובות

Comments are closed.