השמיים הם הגבול: מלגת הצטיינות לנתנייתית לינוי חג'בי

לינוי חג'בי, שאובחנה כחולה בטרשת נפוצה בגיל 24 והיום היא מתניידת בכסא גלגלים, לא ויתרה על חלומה להוציא תואר ראשון בחינוך מיוחד במרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט

0
3227
לינוי חג'בי, תושבת נתניה, חולת טרשת נפוצה, זוכה במלגת הצטיינות במרכז האקדמי לוינסי וינגייט.
לינוי חג'בי מנפצת תקרות. המרכז האקדמי לוינסקי - וינגייט

לינוי חג'בי, שאובחנה כחולה בטרשת נפוצה בגיל 24 והיום היא מתניידת בכסא גלגלים, לא ויתרה על חלומה לעסוק בחינוך מיוחד. 

בגיל 24, שבוע ימים בלבד לאחר שנרשמה ללימודי תואר ראשון בחינוך מיוחד במרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט, אובחנה לינוי חג'בי, תושבת נתניה, כחולה בטרשת נפוצה במצב די חמור. היא אושפזה בשיקום במשך חצי שנה וכיום היא מתניידת בכיסא גלגלים.

"אצלי המחלה באה לידי ביטוי בהפרעות מוטוריות. אבל, המגבלה הפיזית לא מונעת ממני להתקדם מבחינה מקצועית ומבחינה אקדמית". כך היא מספרת לרגל יום המודעות הבינלאומי לטרשת נפוצה.

הבחירה של לינוי במקצוע ההוראה התגבשה אצלה כבר בילדות. באותם ימים היא נחשפה להשפעה החיובית של המורות והמורים שטיפלו באחותה הגדולה. אחותה התמודדה עם מוגבלות שכלית והתפתחותית.

"הבחירה בחינוך מיוחד אף התחזקה אצלי אחרי שחליתי. התחלתי את הלימודים בנקודת הזמן שבה אני סטודנטית עם מוגבלות פיזית שמתניידת בכיסא גלגלים. לכן, יש לי רגישות וראייה של אדם שהיה ללא מוגבלות ועכשיו יש לו מוגבלות".

לינוי: "הבחירה בחינוך מיוחד אף התחזקה אצלי אחרי שחליתי. 

עקב הנסיבות לינוי דחתה את תחילת לימודיה בשנה. כיום היא סטודנטית בשנה השלישית בתוכנית לתואר ראשון בחינוך מיוחד במרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט.

"כחלק מההכשרה שלנו להוראה, כבר מהשנה הראשונה ללימודים אנחנו מתנסים בהוראה בבתי ספר גם באופן פרטני וגם בכיתה. התגובה הראשונית כשאני נכנסת לכיתות בכיסא הגלגלים, אפילו בחינוך המיוחד, היא הפתעה. הילדים שואלים שאלות בצורה ישירה. כשמתווכים להם את המוגבלות בצורה נגישה, הכיסא כבר לא קיים. הם רואים אותי, לינוי, המורה שלהם, שמלמדת אותם בצורה חווייתית".

במסגרת לימודיה במרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט, לינוי גם מלמדת בקמפוס לוינסקי. היא מלמדת במסגרת "שוות בחינוך" – תוכנית ייעודית להכשרתן של בוגרות עם מוגבלות שכלית  כסייעות מלוות בגני ילדים. "שוות בחינוך" היא תוכנית משותפת לקמפוס לוינסקי של המרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט ולאקים ישראל. התוכנית פועלת בתמיכת משרד הרווחה והביטחון החברתי.

במשך שנה, הסטודנטיות שהן בוגרות עם מוגבלות שכלית,  לומדות יומיים בשבוע בקמפוס. בנוסף, הן מתנסות בהוראה בגני ילדים במשך שלושה ימים בשבוע.

על התוכנית מרחיבה ד"ר מירב צהר רוזן, ראש התוכנית לתואר ראשון בחינוך מיוחד במרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט. "התוכנית מקדמת בוגרים עם מוגבלויות ומקדמת אותם בתחום החינוך לגיל הרך ככוח עזר לסייעות בגני ילדים. תהליך משמעותי זה הוא חלק מתפיסתו ומחזונו של המרכז האקדמי לשיווין הזדמנויות ולהכלה"

ואילו אושרת גרומן, מנהלת תוכניות תעסוקה באקים, הוסיפה למערכת נתניה און ליין – ksn, כי "אנחנו שמחים על שיתוף הפעולה. שיתוף פעולה שהביא לעולם את "שוות בחינוך". מבחינתנו מדובר בתוכנית דגל. מצד אחד, פותחת הזדמנויות לאנשים עם מוגבלות שכלית. מצד שני, עונה על צורך אמיתי בעובדים בתחום שיש בו מחסור חמור בכוח אדם. אני בטוחה שהילדים והצוותים בגנים בהם ישולבו חברות אקים יצאו נשכרים מכך מכל הבחינות".

ללינוי חג'בי הוענק מלגת הצטיינות בטקס בהשתתפות פרופ' רוני לידור, נשיא המרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט, ד"ר יעל קמחי, סגנית הנשיא ונציגי התורמים.