בחודשים האחרונים הגיעה מחאת ההורים בנתניה, כמו גם במרבית הערים בישראל באשר ליוקר הקייטנות העירוניות, עד לוועדת הפנים של הכנסת. יו"ר ועדת הפנים, ח"כ דוד אמסלם, אף קיים דיון דחוף, שמע את דברי נציגי ההורים שהגיעו, בהם פעילת הציבור הנתנייתית יפעת שמר, ושלח את משרדי הממשלה הרלוונטיים לעשות שיעורי בית ולחזור עם תשובות כיצד יתכן שהקייטנות העירוניות המיועדות לילדי הגנים, במקרה הטוב עולות כמו קייטנות פרטיות, ובמקרה הגרוע – כמו שארע בנתניה – מחירן גבוה יותר.
בנתניה עצמה, בה עשרות הורים קראו לחברי מועצת העיר "להתעורר מתרדמתם" ואף קראו לראש העיר, מרים פיירברג-איכר, להתערב – מה שזכה, לפחות מבחינה ציבורית להתעלמות – ממתינים בעיריית נתניה לדו"ח של חברה מקצועית שנשכרה במטרה להמליץ לעירייה מספר חלופות באשר לתחום ניהול נושא הילדים והנוער בעיר. במידה וראש העיר, בכפוף לאישור מועצת העיר, תאמץ החלטה "להכניס" את כלל הגורמים הפועלים תחת קורת גג אחת, הערכות הן כי כפועל יוצא מהחיסכון הכספי בתקורות, יוזלו משמעותית כלל הפעילויות – בהן הקייטנות.
השבוע, כחודשיים לאחר שהתעוררה מחאת ההורים בנתניה, נודע לנתניה און ליין, כי עיריית נתניה תפתח בסוף חודש אוגוסט קייטנה לילדי עובדיה. הקייטנה תסובסד ומחירה יעמוד על כ-450 שקלים.
הורים המעורבים במחאת "קייטנות הקנס" זעמו עם היוודע הדבר. לנתניה און ליין – ksn מסר אחד ההורים: "קצת תמוה בעיני איך בעיר בה לא הורידו את מחירי הקייטנות העירוניות, בניגוד לערים אחרות, מקיימים קייטנה מסובסדת לילדי העובדים". אמא אחרת הוסיפה ואמרה: "החוצפה היא אדירה. אם מישהו בעירייה המנותקת שלנו יטען, שבגלל שמדובר בגוף ובארגון גדול אז מדובר בכוח כלכלי, אני אזכיר לו שבנתניה חיים עשרות אלפי הורים לילדים, גם הם כוח גדול – אלא שהם שבויים. הם שבויים כיוון שעיריית נתניה היא זו שמנהלת באמצעות המתנ"סים או העמותה לחינוך את הצהרונים בגני הילדים ואת הקייטנות העירוניות. וכמו שהעירייה יכלה לדאוג, יחד עם ועד עובדי העירייה, לעובדיה שלה – היא יכלה הייתה לדאוג גם לשאר התושבים".
גורם בכיר מסר לנתניה און ליין – ksn, כי "מכיוון שהתירוצים שהיו כלפי ההורים, שדרשו הנחה על הקייטנות הם, שעל תוכן צריך לשלם ואין כסף בקופה לסבסד, למרות שבערים אחרות כן סבסדו, ובפועל התברר כי ניתן היה להוזיל מחירים על ספקים ובוודאי על התכנים שאפשר להתווכח באשר לאיכותם, ובהנחה שבעירייה מבינים שהעירייה היא בעצם גוף ששייך לתושבים, לא ברור איך העירייה "הצליחה" להוזיל מחירים ולמצוא הדרך לסבסד עם ועד העובדים". הגורם הוסיף, כי לא ברור כיצד נבחר מפעיל או יזם לקייטנה ללא מכרז "ואם יטענו בעירייה שמדובר בקייטנה בעלות מינימלית וכמעט ללא פעילויות, אני רק אזכיר שזה מה שגם אנחנו – ההורים – ביקשנו וזכינו להתעלמות גורפת".
מעיריית נתניה נמסר בתגובה, כי "כנהוג בארגונים רבים, מוצעת קייטנה לילדי עובדים בתקופה שהקייטנות אינן פעילות, וזאת כדי לאפשר להורים להגיע לעבודה באופן סדיר ולשמור על שגרת עבודה אפקטיבית. נציין כי הקייטנה תתקיים למשך 11 ימים בלבד, עד לשעה 14:00, בעלויות מינימאליות ובסבסוד ועד העובדים. בתוך כך הקייטנה תיערך במבני העירייה, תוך שהיא נשענת על כוחות פנימיים, ביניהם ראש העיר שתקריא בשעת סיפור והמנכ"ל שיערוך סיור ופעילות באצטדיון העירוני. נציין כי העמותה הינה תאגיד עירוני ומשכך פטורה מחובת מכרז".
אין ספק הכתובת כתובה על הקיר העירייה ורוה"ע מנותקים מהתושבים להם מותר הכל …. עצוב מאוד
ומס על ההטבה הזו הם משלמים?
Comments are closed.