מאיטליה באהבה: מרק מינסטרונה קל להכנה

1
611
מרק מינסטרונה איטלקי. צילום fotolia

מערכת הגשמים הנוכחית היא, בהחלט, סיבה טובה לשלוף סיר גדול ועמוק, המון ירקות עונה ומצקת. לבקשתכם, קוראי נתניה און ליין – ksn, קבלו סדרת מתכונים למרקים, שיחממו לכם את הנפש. המרק הראשון בסדרה מקורו באיטליה. מדובר במרק המינסטרונה. מדובר במרק פשוט וקל להכנה, עם המון מרכיבים. מכאן שמו מינסטרונה או בתרגום מאיטלקית: המרק הגדול. הסיפור של המינסטרונה חביב לא פחות. מדובר במרק איכרים, שנולד בימי העוני והרעב לפני כמה מאות שנים. למרק יש אין ספור גרסאות, כאשר הוותיקה ביותר היא הגרסה הצמחונית (בשר תמיד היה יקר…). ירקות, פסטה וקטניות – זה מה שהמרק כולל. בעיר נתניה, בה רבים מתושביה הם ממוצא לובי (פעם לוב נשלטה על-ידי איטליה) המינסטרונה מוכר בגרסה דומה, עם שינויים קלילים. אז שימו עליכם סינר וכנסו למטבח.

מרק מינסטרונה איטלקי

חומרים:

לפני הכל, כפית חמאה אמיתית
בצל חתוך לקוביות
גזר חתוך לקוביות
סלרי חתוך דק
כוס שעועית לבנה יבשה (יש להשרותה במים במשך יממה)
2 ליטר מים
פסטה קצרה (בערך חצי כוס אפשרי קונכיות קטנות)
2 קישואים חתוכים לקוביות
עגבנייה מקולפת חתוכה לקוביות
כפית מלח
כפית פלפל שחור טחון
כפית פפריקה מתוקה
2-4 עלי דפנה (לא כולם מתים עליהם ולכן המשחק בכמויות)

טיפ: ניתן להגיש את המנה עם נגיעות של גבינת פרמזן מגוררת. היות שמדובר במרק המבוסס, בין השאר, על ירקות העונה, ניתן להוסיף עוד סוגי ירקות. בכל מקרה, זהו הבסיס.

אופן ההכנה:
יש לאדות את כל הירקות בסיר רחב ועמוק עם מעט חמאה למשך שתי דקות. לסיר נוסיף את השעועית היבשה שהושרתה, את קוביות העגבניה ואת המים. נבשל באש בינונית בסיר מוכסה כחצי שעה. נתבל במלח, פלפל, פפריקה ועלי דפנה כחצי שעה נוספת. נוסיף את הפסטה ונבשל עוד כשמונה דקות. נטעם, נתקן טעמים וזהו. בתיאבון

חברות וחברים יקרים, תודה על התגובות, ההארות וההערות. אתם, כמובן, מוזמנים לשתף את המתכון בפייס, להגיב כאן בבלוג וגם להרגיש חופשי להתקשר אליי בנייד: 052-5771570  למתכונים נוספים שלי הקליקו: נתניה מבשלת – שף גולן ימין

תגובה 1

Comments are closed.