מרד הסוחרים ומחירי השלטים: 'עיריית נתניה הגזימה'

1
309
מרד סוחרי נתניה, התאחדות הסוחרים בנתניה
מרד הסוחרים בנתניה: מכסים את השלטים. צילומים באדיבות התאחדות הסוחרים - נתניה

האם עיריית נתניה רעה לעסקים הקטנים? לטענת מאות בעלי חנויות מכל רחבי העיר, שגילו לתדהמתם כי עיריית נתניה, אישרה באמצעות מועצת העיר בשנת 2018 (הקדנציה הקודמת) הכפלת, שילוש ואף ריבוע – כך לטענתם – של מחירי השילוט.  במועצה הנוכחית, שנבחרה בחודש אוקטובר 2018, הצביעו 17 חברי מועצת העיר מתוך 19 משתתפים, בהם גם ראש עיריית נתניה, סגניה וחברי המועצה החברים בקואליציה העירונית, על מחירי הקנסות. בעוד בעירייה טוענים, כי המחירים לא עודכנו מאז 1960 וכי בוצע סקר מחירים ביחס לערים אחרות, טוענים מנגד הסוחרים כי עובדתית המחירים הוכפלו, שולשו ואף רובעו. בעלי העסקים גם דוחים טענות העירייה, כי מדובר במחירים סבירים ביחס לערים אחרות. לטענתם, בעלי חנויות המחזיקים עסקים בנתניה וכן בערים אחרות, מציגים תמונה אחרת לגמרי.

בעקבות זאת, חברו אל התאחדות הסוחרים ובעלי העסקים בנתניה, בראשותו של מנחם אילוז, מאות בעלי חנויות נוספים המאיימים, לראשונה בתולדות העיר על "אינתיפאדה שתכוון לכל נבחר ציבור שלא יתעורר ויפעל לשינוי ההחלטה באופן מיידי".

בשלב ראשון החלו צוותים מטעם הסוחרים לכסות בבדים ירוקים ולבנים את השלטים על החנויות. במקביל, פועל צוות משפטי מטעם ההתאחדות לבחינת הגשת עתירה מינהלית כנגד עיריית נתניה ומועצת העיר נתניה, בטענה לגבייה לא פרופוציונאלית.

"אנחנו לא פרה נחלבת של אף אחד. בושה וחרפה שמועצת העיר אישרה בשנת 2018 מחירים מוגזמים, ובושה וחרפה שבמועצה הנוכחית, בה משרתים חברי מועצה רבים שהיו גם בשנת 2018, הצביעו 17 חברי מועצה בעד הסדרת גובה הקנסות. אנשים ששילמו 1500 שקלים לשנה על שלט, פתאום נדרשו לשלם פי שלוש ופי ארבע. לא מעניין אותנו אם חברי המועצה היו מודעים להקפצת המחירים המטורפת ביחס לשנה שעברה, או שהצביעו בגלל מחויבויות קואליציוניות. זו בושה וחרפה, שעמוד השדרה שמחזיק כלכלית את העיר חוטף פעם אחר פעם מכות כספיות".

בתוך כך נודע, כי ביום חמישי צפויים נציגי ההתאחדות להיפגש עם הפקידות העירונית הבכירה כדי לדון במצב. בהתאחדות כבר הבהירו, כי לא יסתפקו במס שפתיים, אלא בהחלטה שתועבר מחדש במועצת העיר.

מעיריית נתניה נמסר בתגובה, כי "מנהל אגף רישוי, שילוט ועסקים, נפתלי קאיקוב ובכירים נוספים בעירייה, יפגשו בשנית עם נציגות בעלי העסקים, כדי להציג בפניהם את עיקרי אגרת השילוט החדשה שעודכנה בהחלטת משרד הפנים, לאחר שחוק העזר לא עודכן מאז שנת 1960!!! ראש העיר, במסגרת רצונה להאיר את העיר, מגבשת מספר המלצות שיש בהן  כדי לתת הנחה משמעותית  ואף פטור לפרק זמן נתון לכל מי שיתלה שלט מואר חדש במקום השילוט הרגיל והצעותיה תובאנה לדיון בפגישה זו ובסיומה, ייצא סיכום מסודר בנושא. יש לציין כי חוק העזר העירוני החדש נדון פעמיים בישיבות מועצת העיר ואושר על ידי חברי המועצה, כאשר בהנחייתה של ראש העיר נתבקשו הגורמים המקצועיים להמליץ על תעריף סביר ותחרותי ביחס לערים אחרות ואכן התעריף שנקבע נמוך בהרבה מתעריפים בערים גדולות אחרות על-פי סקר שערכה  חברת אורבניקס בנושא..כך למשל תעריף השלטים הרגילים נמוך מערים כמו אשדוד, בת ים, פתח תקווה, ראשון לציון ותל אביב ואילו התעריפים הנוגעים לשלטים המוארים בנתניה נמוכים מהתעריפים הנהוגים בחיפה, חולון, קרית אונו ועוד. ההחלטה בנושא פורסמה במקומוני העיר וכן בפייסבוק העירוני ובאתר האינטרנט של נתניה והובאה לידיעת הסוחרים. יודגש, כי התעריף החדש אף מיטיב עם בעלי העסקים שכן התחשיב לחיוב שלט הפך חודשי ולא שנתי כפי שהיה בחוק העזר הקודם. כמו כן, בהנחייתה של ראש העיר, סוכם כי שלטים מוארים עד גודל של 6 מ"ר יחויבו בתעריף הקודם, בכפוף להנחיות השילוט המסחרי שנקבעו לעיר".

גורמים בהתאחדות הסוחרים מסרו בתגובה לתגובה, כי "בשורה תחתונה מאות סוחרים ובעלי עסקים קיבלו לשלם פי שתיים, פי שלוש, פי ארבע ואף פי חמש ביחס למה ששילמו שנה שעברה. יתרה מזאת, לחלק מבתי העסק סניפים בערים אחרות והמחירים שם אפילו לא מתקרבים למחירים כאן".