מרק ירקות עשיר

0
547
מרק ירקות עשיר - נתניה מבשלת
מרק ירקות. צילום fotolia

מרק ירקות מהביל, עם פרוסת לחם שחור לצידו, תמיד גורם לי לחייך. יתרונו של מרק ירקות הוא ביכולת של כל אחת מאיתנו לשנות את הטעם באמצעות שינוי תמהיל הירקות. אצלי, למשל, החבר'ה הפרטיים שלי אוהבים קישואים… בכל מקרה, כדי לשמר את ההרכבים התזונתיים של הירקות, מומלץ לבשל את הירקות כמה שפחות זמן. ליתר דיוק, עד שהירקות מתרככים. במתכון למרק ירקות שלי, אני משתמשת גם בסלרי, גם בכוסברה וגם בפטרוזיליה. גם במקרה זה (לא כולם אוהבים כוסברה), אתן מוזמנות לשנות מינונים, להוסיף או להחסיר בהתאם לטעם הביתי. אז שימו סינרים, כנסו למטבח כי נתניה מבשלת…

מתכון מרק ירקות עשיר

מרכיבים:
בצל גדול קצוץ
2 גזרים פרוסים
2 קישואים פרוסים
קולורבי חתוך לקוביות קטנות
דלעת חתוכה לקוביות קטנות
3 שיני שום טרי קצוץ
שורש, סלרי, צרור פטרוזיליה, צרור כוסברה
3 תפוחי אדמה בינוני חתוכים לקוביות
מעט שמן
מלח, פלפל שחור
כוס ציר ירקות (ניתן להשתמש במקום בכף אבקת מרק ירקות – לא חובה)

אפשרות לתוספות של ירקות: דלורית, אפונה ירוקה (אם האפונה יבשה, יש להשרותה במים למספר שעות), עדשים, קוביות עגבניה בשלה ויש כאלה שמוסיפים אפילו גמבה

אופן ההכנה:
בסיר עמוק עם מעט שמן טגנו את הבצל עד שיהפוך לשקוף. הוסיפו את הקישואים לשתי דקות נוספות של טיגון. הוסיפו את שאר הירקות למעט תפוחי האדמה, כסו במים חמים, כולל ציר הירקות או אבקת המרק ותביאו לרתיחה. תנמיכו את האש ובשלו לרבע שעה. תוסיפו את תפוחי האדמה, תרתיחו לחמש דקות ותנמיכו עד שתפוחי האדמה מתרככים. תקנו טעמים באמצעות מלח ופלפל. להגיש בקערה עמוקה ולקשט עם פטרוזיליה, שמיר או כוסברה טרייה מעל – תלוי בטעמכם האישי.

מתכוני מרקים נוספים אשר עשויים לעניין אתכם:

מרק גולאש הונגרי

מרק שעועית

מרק עדשים חומות