מרק כרוב בשרי – מדהים כמה שזה טעים

2
6316
מרק כרוב נתניה מבשלת
מרק כרוב עם נתחי בשר

אחד המרקים המזוהים אצלי כמרקי חורף, הוא מרק כרוב עם נתחי בשר. את המרק הזה למדתי להכין מאמי. כרוב שימש במזרח אירופה, בעצם עד היום, כאחד המרכיבים המרכזיים במטבח העממי. טעמו העשיר ויתרונותיו הבריאותיים, שימשו במטבח המזרח אירופאי, כמו גם במטבח היהודי, במתכונים רבים. כשביקרתי אצל הירקן שלי בשוק נתניה, ראיתי את הכרוב הלבן ונזכרתי במתכון, שעבורי הוא טעם וזיכרונות של ילדות.

מתכון למרק כרוב בשרי

מצרכים:
10 כוסות מים
חצי קילוגרם בשר בקר (שפונדרה/ שריר)
אחד כרוב לבן בינוני (חתוך לרצועות דקות)
בצל גדול קצוץ
2 עגבניות שלמות בשלות חתוכות לקוביות
סלק בינוני חתוך לרצועות
ראש סלרי קטן
כף סויה (טוויסט נחמד המוסיף צבע וטעם)
2 כפות רסק עגבניות
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
קורט סוכר
מיץ לימון
2 שיני שום כתוש
חצי כוס יין אדום יבש
עלה דפנה (לא חובה)

אופן ההכנה:
חותכים את הבשר לקוביות, מכניסים לסיר, מוסיפים את המים, מרתיחים ומסירים עם כף את הקצף. מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה של רבע שעה. מוסיפים את הירקות הקשים ואת היין. שוב מביאים לרתיחה ואז מעבירים לאש קטנה לארבעים דקות. מוסיפים את כל מה שנותר ומבשלים עוד 20 דקות. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל על-פי הטעם. המלצה: להגיש עם לחם שחור כמו פעם.

2 תגובות

Comments are closed.