מרק עדשים חומות תמיד מרגש אותי. מדובר במנה פשוטה למדי וקלה להכנה, המתאימה כמובן לצמחונים ולטבעונים.
טעמו של המרק עשיר והרכב הירקות בו אנו משתמשים, מספק מכלול נרחב של ויטמינים, מינרלים ועוד מרכיבים שעושים רק טוב לגוף. מעבר לזה, הטעם העשיר של מרק העדשים החומות מדהים.
מתכון מרק עדשים חומות
המצרכים:
2-3 ליטר מים פושרים
2 גזרים גדולים.
1 דלעת
קישוא גדול
בצל
2 עגבניות טריות
4 גבעולי סלרי
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה.
כוס עדשים חומות (אם זה סיר גדול אפשר 2 כוסות).
מלח ים אטלנטי לפי הטעם.
חצי כפית פלפל שחור
כף פפריקה מתוקה
כפית כמון
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
משרים את העדשים לשעתיים לפחות (המתעצלים יכולים לקנות עדשים של סנפרוסט שעברו בישול).
חותכים לקוביות קטנות את כל הירקות ומוסיפים אל תוך סיר עם מים פושרים.
מניחים את הסיר על אש בינונית. מוסיפים את התבלינים ומערבבים הכול. לאחר חצי שעה, שהגזר התחיל להתרכך, מוסיפים את העדשים החומות (אם משקית יש להוסיף חמש דקות לפני הסיום).
רבע שעה לאחר מכן נבדוק אם העדשים התרככו מספיק ונכבה את האש. רק אז נוסיף את שתי כפות שמן הזית -בכך נשמר את הערכים התזונתיים של שמן הזית וכמובן נשביח את טעם המרק.
זכרו, בישול קצר ועל אש בינונית תורם לשמירה על הערכים התזונתיים במזון.
מתכונים העשויים לעניין את גולשי נתניה אונליין:
מרק ברוקולי בטוויסט של חריפות מעודנת
[…] מרק עדשים חומות […]
[…] מרק עדשים חומות […]
Comments are closed.