מרק תפוח אדמה וסלרי ביין לבן

0
788
צילום fotolia

אחד המרקים האהובים עליי ביותר הוא מרק תפוח אדמה וסלרי, המתבשל לו עם יין לבן. את המרק הזה הכרתי, בצעירותי, בנתניה. כשחקרתי עליו סיפרו לי, שהוא היה מרק אותו נהגו ללגום ובהנאה איכרים במזרח אירופה כשחזרו מיום עבודה. בהמשך גיליתי, שתוספת של יין לבן משפרת המון ועם פרוסה עבה של לחם שחור עבה הרבה לא צריך. אז שימו סינרים וכנסו למטבח.

מרכיבים
2 בצלים קצוצים דק
3 גבעולי סלרי קצוצים
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
3 תפוחי אדמה לבנים חתוכים לקוביות קטנות
2 ליטר מים
רבע כוס יין לבן
כפית מלח
חצי כפית פלפל לבן
2 כפות אבקת מרק עוף למתעצלים (עדיף להשתמש בציר מרק עוף או ציר ירקות)
צרור שמיר או פטרוזיליה קצוץ לקישוט (לא חובה)
טיפ: לשדרוג המרק ניתן להוסיף נקניקיות קבנוס, המשקיעים מוזמנים להוסיף נתחי בשר מעושן חתוכים לקוביות קטנות.

אופן ההכנה
ניקח סיר גדול ונטגן בתוכו עם קצת שמן זית את הבצל, הסלרי, הגזר ותפוחי האדמה. לאחר שלוש דקות של ערבוב נוסיף את היין הלבן ונמשיך לערבב כדקותיים (בינתיים האלכוהול יתאדה). נוסיף את המים ונביא לרתיחה. נתבל, ננמיך את האש ונבשל כחצי שעה נוספת כשהסיר מכוסה. בהגשה, לאחר שנמזוג המרק לצלחת, נוסיף קוביות קבנוס או קוביות קטנות של בשר מעושן ונקשט בפטרוזיליה קצוצה או שמיר קצוץ. והכי חשוב, לא לשכוח לטבול במרק פרוסת לחם שחור. זה גם כיף.

למתכונים נוספים שלי אתם מוזמנים לבקר כאן, בבלוג שלי בפורטל נתניה און ליין, נתניה מבשלת: שף גולן ימין.  מעוניינים להתייעץ על המתכונים, אתם מוזמנים להתקשר אליי לנייד 052-5771570