הימים ימי היורו (לחובבי הכדורגל), ובתכל'ס, גם ימים חמים במיוחד ולילות עם המון לחות. אז מה יותר מתאים, אם כבר אתם מול הטלוויזיה וצופים במשחקי כדורגל של נבחרות אמיתיות (רמז: לא נבחרת ישראל…), לפצח אבטיח. כן, קראתם נכון. קבלו מתכון כיפי ומשודרג לסלט אבטיח.
סלט אבטיח פיצוחים
*מתאים לשמונה אנשים, אבל מציע מראש להכפיל כמויות כי זה טעיםםם
מרכיבים:
קוביות אבטיח (3 ס"מ) מחצי אבטיח שהיה מספיק זמן במקרר.
300 גרם גבינה בולגרית/ פטה חתוכה לקוביות (אני, אישית, מוסיף גם גבינה כחולה – זו עם "העובש")
כף שמן זית
3/4 כוס חד פעמית מיץ תפוזים טרי
3 כפות שקדים מולבנים
50 גרם קשיו
50 גרם אגוזי בונדוק
50 גרם גרעיני חמניה
50 גרעיני דלעת
50 גרם מנצ'יז פיקנטי (תערובת של חטיפים ממכרים שקונים בחנויות תבלינים מובחרות)
אופן ההכנה:
1. שמים בקערה את כל קוביות האבטיח ואת קוביות הגבינה שבחרתם. כמובן, משלבים את שמן הזית ואת מיץ התפוזים. מערבבים קלות לאיחוד החומרים.
2. במקביל, קולים שתי דקות ובעדינות את הגרעינים, אגוזי הבונדוק והקשיו כדי "לפתוח" להם את הטעמים ולשחרר מהם את השמנים. משלבים אותם בתערובת האבטיח. מה שנותר זה לפזר תערובת מנצ'יז מעל כל הצלחת ולהגיש.
חברות וחברים יקרים, אתם יותר ממוזמנים לשתף אותי בחוויות שלכם כאן, באתר נתניה און ליין – ksn, בבלוג שלי נתניה מבשלת עם סער אהרוני בא לכם להתכתב? אני זמין גם בוואצאפ 052-5808729