משחק הכדורגל בין הפועל חדרה למכבי נתניה, שנערך אתמול (יום ראשון) באצטדיון בנתניה, הסתיים בניצחון של מכבי נתניה. עם זאת, האירוע לא עבר ללא תקריות. במהלך המשחק, אוהד קטין השליך בקבוק לעבר כר הדשא, דבר שהוביל להתערבות כוחות הסדר במקום.
שוטרי תחנת נתניה, שנפרסו לאבטח את המשחק ולשמור על הסדר, עיכבו את הקטין במקום. מפקד כוח המשטרה ערך לקטין שימוע במקום. בסיומו התקבלה החלטה להרחיקו ממשחקי קבוצת הכדורגל אותה הוא אוהד למשך 60 ימים. בנוסף, הוטל על הקטין קנס בגובה 1,500 שקלים.
משטרת ישראל הבהירה כי תמשיך לפעול בנחישות נגד תופעות של אלימות במגרשי הספורט. "המטרה היא לשמור על ביטחון האוהדים ולאפשר קיום משחקים באווירה ספורטיבית ובטוחה," ציינו גורמים במשטרה.
תופעת האלימות בספורט הפכה לנושא מרכזי בשנים האחרונות. לפי נתונים שפורסמו על ידי משרד התרבות והספורט, בשנת 2023 נרשמו למעלה מ-400 תקריות אלימות במגרשים ברחבי הארץ. משטרת ישראל נוקטת צעדים שונים כדי להתמודד עם הבעיה, כולל הגברת נוכחות כוחות שיטור, ענישה מחמירה והפעלת אמצעי טכנולוגיה מתקדמים לזיהוי מפרי סדר.
אוהדים שהיו במקום הביעו תמיכה בהחלטת המשטרה. "אין מקום להתנהגות כזו במגרשי הספורט," אמר אחד הצופים, "אנחנו רוצים ליהנות מהמשחק בלי לחשוש". המשטרה קוראת לציבור האוהדים לשמור על החוק ולהתרחק מאלימות בכל צורה שהיא.