המתחם, כך מסרו בעיריית נתניה, יציע לנוער ולצעירים הופעות חיות ובמה פתוחה. בני 18 ומעלה יוכלו גם לשבת על הבר; באופוזיציה מברכים, אך מוסיפים: יש לדאוג גם לתחבורה ציבורית בליל שישי
עיריית נתניה, בשיתוף מפעל הפיס השיקה את רוביז 1929. מתחם תרבות, בילוי ופנאי לבני הנוער של נתניה ולצעירי העיר. רוביז 1929 יציע הופעות חיות, במה פתוחה לאומנים, הרצאות וסדנאות. בנוסף, מרחב חברתי ליצירת נטוורקינג והמון אווירה. בני 18 ומעלה יוכלו גם לשבת על הבר וליהנות ממוסיקה טובה ומחברה צעירה.
בטקס ההשקה השתתפו ראש עיריית נתניה, מרים פיירברג-איכר וסגניה. בהם, עו"ד שירי חגואל סיידון ועו"ד אדיר בנימיני. לצדם בלטו חברי המועצה עקיבא יצחקי, אפרים בולמש, אמיה טגה, קרן ים מאיר, טלי מולנר וציפי קפל. ערב ההשקה נחתם בהופעתם של מרינה מקסימיליאן והדי.ג'יי הבינלאומי דרוויש.
נושא הקמת מתחם נוער, שיאפשר לצעירי העיר מקום בילוי מוביל – גם בסופי שבוע – עלה עוד בשנת 2013. כמעט עשור אחרי השלימה העירייה את המשימה והציבה את המתחם במקום עליו דיברו כבר אז. באצטדיון העירוני לכדורגל.
על-פי התוכנית צפוי רוביז 1929 לפעול גם בסופי שבוע. זאת על-פי הסכמות ותיקות באשר לכל השטח של אצטדיון נתניה. באותה עת אף התקיימו מכרזים על הכנסת פאבים ומועדונים. מכרזים בהם זכו משתתפים רבים המגיעים מתחום חיי הלילה. אולם, בעקבות העיכובים בהקמת האצטדיון, זה לא קרה.
בתוך כך הודיעו חברות המועצה, טלי מולנר וציפי קפל, כי יגישו הצעה לסדר בעניין פעילות רוביז 1929 בסופ"ש. לדברי השתיים, נכון להיום אין תחבורה ציבורית הפועלת בלילות שישי לאזור רוביז. מה שיקשה מאוד על בני נוער מכל רחבי העיר להגיע למקום.
ככלל, המחסור בתחבורה ציבורית כדוגמת מוניות שירות שפעלו בנתניה עד לרפורמה של משרד התחבורה, בולטת בעיקר בקרב בני נוער. כיום, בני נוער נאלצים בלילות שישי להזמין מוניות פרטיות או לבקש מהוריהם להסיע אותם.
עוד בשנת 2013 דיברו על הקמת מרכז בילוי ופנאי לנוער ולצעירים באצטדיון נתניה. מרכז שיפעל גם בסופי שבוע. השבוע הוא נפתח: רוביז 1929
ברוביז 1929 חלל בו אולם הופעות עם במה מרכזית, מערכות שמע מתקדמות, אקסוטיקה באיכות גבוהה. במקום מתחמי ישיבה ועוד. לחלל שתי כניסות: ראשית לאולם הראשי וכניסה משנית למרחב נוסף להופעות אנסמבל אישיות. שם יתקיימו גם מפגשים מצומצמים. שלושה חדרים אקוסטיים נבנו לצרכי חזרות – לצד אולפן הקלטות ובקרה שישמש להקות צעירות.
"אני גאה, שמחה ונרגשת לחנוך היום את אחד מפרוייקטי הדגל של העיר המאפשר לצעירי נתניה לבלות בעיר. בתוך כך ליהנות ממוסיקה ומכיתות אמן מקצועיות". כך אמרה ראה"ע מרים פיירברג – איכר בטקס הפתיחה".
ואילו מאריתו קבדה, מנהלת אגף נוער וצעירים במינהל החינוך, הרחיבה על רוביז 1929. "מטרת העל הינה לפתח מוקד תרבות, בילוי ופנאי איכותי עבור בני נוער וצעירים. המתחם יהווה מקום למפגש חברתי. הוא יאפשר מרחב ליצירה ותוכן אומנותי. מיזם זה יקדם גאווה מקומית ויהפוך את נתניה לאבן שואבת לכלל האזור".
את המתחם תכננה האדריכלית נופי רותם ותנהל אותו רינה נעים. רינה, ילידת העיר נתניה ובוגרת הקונסרבטוריון העירוני, היא בעלת תואר ראשון במוסיקה ותואר שני במדיניות החינוך.