דג אפוי עם רוטב פטריות

1
9983
דג אפוי מתכון לדג אפוי נתניה מבשלת

כשהציעו לי, לפני שנים רבות, לנסות לטעום דג אפוי ברוטב פטריות, אני מודה שזה נשמע לי בהתחלה קצת מוזר. הרי במשך שנים סיפרו לנו שפטריות טריות, בשרניות עם טעם מעושן של אדמה, יש להתייחס אליהן כאל בשר (צמחי אומנם). דווקא השילוב בין בשר הדג לרוטב הפטריות מעניק למנה הזו טעם אחר – הרבה יותר מיוחד והרבה יותר עשיר לטעמי. אז במקום לדבר ולמרוח מלים, שימו עליכם סינר וכנסו למטבח – כי נתניה מבשלת

מתכון דג אפוי עם רוטב פטריות

חומרים:

4 דגי אמנון/ פורל/ סלמון מפולטים או פרוסים

3 כפות חמאה

2 בצלים בינוניים קצוצים דק

כף מיץ לימון

סלסלת פטריות טריות (בהחלט עדיף מאלה המשומרות)

1/2 כוס יין לבן יבש

2 כפות קורנפלור

1/2 כוס מים פושרים

מלח, פלפל לבן, פלפל אנגלי (לא חובה)

אופן ההכנה:

משמנים תבנית אפיה, מסדרים את הדגים  ומטפטפים עליהם  מיץ לימון. בסיר נפרד ממיסים את החמאה באש נמוכה ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שיהפוך זהוב. מוסיפים את הפטריות הטריות שנקצצו ומערבבים. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים. יוצקים בזהירות את היין ואת המים. מביאים לרתיחה תוך ערבוב מתמיד למניעת יצירת גושים. שוב מנמיכים עד שהרוטב מסמיך. טועמים ומתקנים באמצעות מלח ופלפל לבן. כשהרוטב מוכן מוזגים על הדגים ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני ל-35 דקות עד 45 דקות (תלוי בתנור). זהו, בתיאבון.

מתכונים נוספים העשויים לעניין אתכם: 

קדרת דגי ים ברוטב אדום

סלט פסטה עם נתחי סלמון

פיש & צ'יפס

חריימה טריפולטאי

דג מרוקאי קל וטעים

תגובה 1

Comments are closed.