חגיגת טעמים: חזה הודו מעושן ברוטב שום וכרוב ניצנים

חזה הודו מעושן ברוטב שום, עם כרוב ניצנים שבזמן בישול מקבל טעם מתקתק, היא מנה קלה לעשייה. אם ממש בא לכם להתענג, אז תגוונו עם נתחי אווז מעושן... 

0
3365
חזה הודו מעושן ברוטב שום, עם כרוב ניצנים שבזמן בישול מקבל טעם מתקתק, היא מנה קלה לעשייה. אם ממש בא לכם להתענג, אז תגוונו עם נתחי אווז מעושן... 
רוטב שום, חזה הודו מעושן וכרוב ניצנים...

חזה הודו מעושן ברוטב שום, עם כרוב ניצנים שבזמן בישול מקבל טעם מתקתק, היא מנה קלה לעשייה. אם ממש בא לכם להתענג, אז תגוונו עם נתחי אווז מעושן… 

חזה הודו מעושן ברוטב שום היא מנה נהדרת. אם תוסיפו לה כרוב ניצנים, תופתעו עוד יותר מהטעמים. מדובר במנה צבעונית ועשירה בטעמים, שפשוט כיף לאכול.

מתכון להכנת חזה הודו ברוטב שום עשיר והמון כרוב ניצנים

מרכיבים לארבע – חמש מנות:
שקית כרוב ניצנים (אפשר של קפוא של סנפרוסט)
קורט אגוז מוסקט מגורד טרי (אל תוותרו על התבלין, רק תזכרו ממש קצת)
4 כפות שמן זית
300 גרם חזה הודו מעושן חתוך לקוביות או רצועות. לא מצאתם, אין בעיה: קנו שני פרפרי חזה הודו טריים ובקשו מהקצב לפרוס לכם לרצועות.

שקית ערמונים מבושלים באריזת ואקום
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/2 כפית זרעי קימל
גרידה מלימון אחד
מיץ מלימון אחד

הכי חשוב 100 גרם שומן אווז.

להכנת רוטב שום

3 שיני שום שלמות, קלופות
כף מלח גס
מיץ מארבעה לימונים טריים
3 כוסות שמן קנולה
חצי כוס מים קפואים
צרור פטרוזיליה קצוץ דק

אופן ההכנה:
מפשירים את כרוב הניצנים הקפוא (לא חולטים במים). מחממים מחבת גדולה ללא שימון. מוסיפים למחבת הרותחת את הקימל ומנערים מדי פעם את המחבת. מבשלים שתי דקות, מוסיפים למחבת שמן זית מלח ופלפל ואגוז מוסקט ומערבבים.

השגתם חזה הודו מעושן? מניחים את רצועות ההודו ומקפיצים לשתי דקות – עד שההודו מקבל צבע זהוב. לא השגתם והלכתם על טרי? משרים מבעוד מועד את רצועות חזה ההודו במרינדה של מים, לימון, פלפל שחור ופלפל אנגלי לארבע שעות בטמפרטורת החדר. אז זורקים את רצועות חזה ההודו למחבת שלנו. מוסיפים את שומן האווז ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב. עם סכין בודקים שחזה ההודו כמעט מוכן. זיכרו הוא ימשיך להתבשל…

מוסיפים למחבת את כרוב הניצנים ומבשלים עוד חמש דקות, תוך כדי ערבוב והקפצת המחבת כשהוא עם מכסה. חותכים את הערמונים לרבעים ומוסיפים למחבת. גם את גרידת הלימון ואת המיץ מהלימון מוסיפים. מקפיצים ומערבבים עוד חמש דקות עם מכסה. בודקים טעמים ומתקנים במידת הצורך. מורידים ומשאירים מכוסה.

להכנת רוטב השום טוחנים את שיני השום והמלח במעבד מזון. מוסיפים חצי מכמות מיץ לימון וממשיכים לטחון עד לקבלת מסה חלקה. בזמן שמעבד המזון עובד יוצקים לתוכו בהדרגה שמן ומיץ לימון. חוזרים על הפעולה עד שכל השמן ומיץ הלימון בפנים. לבסוף, מוסיפים גם את המים הקפואים ואת הפטרוזיליה הקצוצה ומאחדים. כשהקרם חלק, אפשרי להגיש. אלה שמעדיפים רוטב חם, מעבירים לסיר קטן ומחממים תוך כדי ערבוב. להגשה יוצקים מהרוטב על הצלחת ועליו את כרוב הניצנים ואת בשר ההודו.

עוד מתכונים קלים מבית נתניה און ליין: 

פסטרמה הודו בחרדל ודבש – מתכון ביתי