מתכון לעוף במרינדה עשירה

0
511
מתכון לעוף במרינדה - נתניה מבשלת ואופה
צילום bigstock

ישנם אין ספור מתכונים לעוף, המהווה אתאחד המרכיבים המרכזיים בשולחן הישראלי. אחד המתכונים האהובים עלי הוא מתכון לעוף במרינדה עשירה, כזו המשלבת רוטב טריאקי, דבש, חרדל דיז'ון ו… צ'ילי מתוק. המקפידים מוסיפים גם כוסברה טרייה קצוצה דק (לא כולם אוהבים כוסברה, אז אפשר גם לוותר). במתכון זה נתקלתי, אגב, במקרה בשבוע שעבר, באולמי מרסי המחודשים – במתחם האירועים you בנתניה. אני מציע לכם את הגרסה הביתית למתכון.

מתכון לעוף במרינדה עשירה

מרכיבים:

עוף מפורק מהעצמות (יש לבקש מהקצב).

2 כפות צ'ילי מתוק

כפית חרדל דיז'ון

כפית רוטב טריאקי

כפית דבש

2 כפות שמן זית

חופן כוסברה קצוץ דק (למי שאוהב).

אופן ההכנה:

לערבב היטב בקערה עמוקה את כל מרכיבי המרינדה. נמרח היטב את העוף המפורק במרינדה שיצרנו, בפנים ובחוץ, נכסה את הקערה עם העוף בניילון נצמד ונכניס למקרר לארבע שעות לפחות. נוציא מהמקרר, נחמם תנור לחום של 180 מעלות, נעביר בינתיים את העוף לתבנית אפייה ומשם לתנור לחמישים דקות פלוס – מינוס (תלוי בתנור עצמו).

טיפ להגשה: לצד סלט ירוק ואורז לבן.

מתכונים נוספים העשויים לעניין את גולשי נתניה מבשלת ואופה: 

קדרת בקר – טבחה בל קרע – המטבח הטריפוליטאי

ברווז צלוי ברוטב טריאקי ושום