רולדה בשלושה מרכיבים

1
1700
עוגת רולדה - נתניה מבשלת
עוגת רולדה. צילום fotolia

אחת העוגות הכי כיפיות להכנה היא עוגת רולדה. העבודה המרכזית, כמובן, היא סביב הכנת הבצק. במתכון המוצע לפניכם אני משתמש בשלושה מרכיבים בלבד. המילוי, כמובן, הוא עניין אחר. לממהרים אני מציע להשתמש בשוקולד נוטלה או קונפיטורה משובחת. למשקיעים ניתן להשתמש במוס, בקצפת, בקרם פטיסייר ועוד.

מתכון לרולדה

מרכיבים:
110 גרם קמח רגיל (לא תופח)
110 גרם סוכר
6 ביצים גודל M (אין צורך להפריד)

אופן ההכנה:
נשלב את הסוכר ואת הביצים בתוך בן מארי (סיר בתוך סיר עם מים חמים) ונקציף עם מיקסר יד או מטרפה עד לקבלת מסה סמיכה, אלסטית ותפוחה.

באמצעות המרית נעביר את מסת הביצים לקערה גדולה, ובעדינות נקפל לתוכה את הקמח עד לקבלת מרקם אחיד, אוורירי ועדין. נניח נייר אפייה על מגש אפייה ונשים מעט שמן. ניצוק את המסה, נשטח בעדינות ונכניס לתנור לעשר דקות בחום של 190 מעלות. שימו לב, אל תתפתו להשאיר בתנור ליותר זמן (מקסימום עוד דקה בהתאם לסוג התנור).

נוציא את מגש האפייה, נניח מעל העוגה נייר אפייה חדש ונהפוך על משטח העבודה. את נייר האפייה המשומש שכעת הוא מלמעלה נזרוק. נחכה רבע שעה שהרולדה תתקרר, נשים איזה מילוי שמתחשק (קונפיטורה, קצפת, מוס או שוקולד נוטלה) ונגלגל בעדינות. סוג המילוי יקבע את צורת הגלגול: האם נגלגל בצורת גליל כפי שמופיע בתמונה, או נבחר בצורת סימון שטרודל (@). בכל מצב נעטוף בנייר כסף או ניילון נצמד ונכניס לשעתיים מנוחה למקרר. בתיאבון.

חברות וחברים יקרים, אתם יותר ממוזמנים לשתף אותי בחוויות שלכם כאן, באתר נתניה און ליין – ksn, בבלוג שלי נתניה מבשלת עם סער אהרוני  בא לכם להתכתב? אני זמין גם בוואצאפ 052-5808729

תגובה 1

Comments are closed.