אחת המנות הקלות ביותר להכנה ואשר מורכבת ממוצרים אותם ניתן להשיג כל השנה היא נתחי חזה עוף עם אגסים ותפוחים. המתיקות הטבעית של הפירות מעשירה מאוד את הטעם, ואם לא משתוללים יותר מדי בזמן תנור, תצא לכם אחת המנות העסיסיות והמתקתקות יותר. זו בהחלט מנה המתאימה לארוחת צהריים, כמו גם לארוחות ליל שישי. מוזמנים לנסות ולהתנסות ועל הדרך כמובן לגוון.
מתכון נתחי חזה עוף עם אגסים ותפוחים
מרכיבים:
5 תפוחים חמצמצים מגולענים בשילוב אגסים (לא חובה, אבל מומלץ)
קילוגרם חזה עוף פרוס לרצועות עבות
5 כפות שמן זית
3/4 כוס סוכר חום
4 כפות דבש
חצי כוס מים
2.5 כפות חומץ בלסמי
מקל קינמון (לא חובה)
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
לחמם תנור לחום של 180 מעלות, לשמן תבנית, להניח את פלחי התפוחים והאגסים ולאפות כרבע שעה. בינתיים, לתבל את חזה העוף במלח ופלפל שחור. לחמם במחבת מעט שמן ולצלות את רצועות החזה שלוש דקות מכל צד. להוציא ולהניח בצד. באותו מחבת למזוג את הסוכר ולבשל על להבה בינונית עד שיזהיב בקצוות. להוסיף את החומץ הבלסמי, הדבש בטמפרטורת החדר, המים ומקל הקינמון ולהביא לרתיחה. את הנוזלים יש לצקת לתבנית עם תפוחי העץ והאגסים, להניח את רצועות חזה העוף ולאפות לעשר דקות נוספות. טיפ: להגיש בצד סלט ירוק עם רוטב ויניגרד.
מתכונים נוספים העשויים לעניין את הקוראים:
מתכון: פאייה בשר – הכי קל הכי טעים