אחת העוגיות האהובות עליי הן עוגיות ריבה. עבורי זה טעם של ילדות, הטעם של העוגות והעוגיות של סבתא חנה שתיבדל לחיים ארוכים. מדובר בעוגיות קלות להכנה ובעיקר עוגיות סלחניות – כאלה שקשה מאוד לפספס איתן. במתכון לעוגיות ריבה יש לכם יד חופשית למשחק. סבתי משתמשת במחמאה, אבל אני מציע להשתמש בחמאה רכה. חוץ מזה, תבחרו אתם את הריבה האהובה עליכם. אז שימו על עצמכם סינר, כנסו למטבח, חממו היטב תנור כי נתניה מבשלת וגם אופה, ותודה לך סבתא חנה על שנים רבות של מטעמים.
מתכון עוגיות ריבה
מרכיבים:
200 גרם חמאה רכה / לפרווה יש להשתמש במחמאה
180 מ"ל שמן (3/4 כוס למשקה חם חד פעמי)
200 גרם סוכר (כוס סוכר)
2 שקיות אבקת אפיה
2 ביצים גודל L
2 חלמונים
850 גרם קמח (6 כוסות קמח)
קונפיטורת ריבה (לפי טעמכם)
אופן ההכנה:
במיקסר נעבד את הסוכר, החמאה, הקמח ואבקת האפיה – עד לקבלת מרקם חולי. נוסיף את הביצים והחלמונים עד לאיחוד החומרים. נוריד מהירות במיקסר ונשלב את השמן עד לקבלת בצק דביק אך אחיד.
נעביר לתבנית המרופדת בנייר אפייה. נשאיר מעט בצק בצד ונשטח על כל התבנית. נמרח בנדיבות קונפיטורה באמצעות כף. נחזור לקערת הבצק. נוסיף חופן קמח ונעסה ביד את חתיכת הבצק ששמרנו מראש עד שנקבל מסה פירורית (בשפה המקצועית קוראים לזה שטורייזל). נפזר מעל הריבה ונכניס לאפייה של 190 מעלות למשך 20 דקות. נוציא, נחתוך לקוביות ו… בתיאבון…
מתכונים נוספים העשויים לעניין אתכם:
פודינג אורז – מדהים כמה שזה טעים
חברות וחברים יקרים, אתם יותר ממוזמנים לשתף אותי בחוויות שלכם כאן, באתר נתניה און ליין – ksn, בבלוג שלי נתניה מבשלת עם סער אהרוני בא לכם להתכתב? אני זמין גם בוואצאפ 052-5808729
[…] עוגיות ריבה של סבתא חנה […]
[…] עוגיות ריבה של סבתא חנה […]
Comments are closed.