פאייה בשר – הכי קל הכי טעים

2
3850
פאייה בשר,מתכון לפאייה,נתניה מבשלת
פאייה בשר

פאייה בשר היא אחת המנות הקלות יותר להכנה והיא מבוססת על המטבח הספרדי. יש אין ספור גרסאות שונות להכנת מתכון לפאייה, ואני אישית בחרתי את המתכון שלטעמי הכי מתקרב למה שאוהבים בישראל. כשומר כשרות בחרתי להציע שתי וריאציות: הראשונה היא פאייה עוף והשנייה פאייה בשר אנטריקוט טרי. בכל מקרה, פירוש השם פאייה  בספרדית הוא מחבת (עם שתי ידיות). אז שימו סינר, כנסו למטבח כי נתניה מבשלת…

מתכון פאייה בשר

מצרכים:
כוס וחצי אורז פרסי
3 כפות שמן זית
בצל קצוץ
גמבה אדומה חתוכה לקוביות
עלה סלרי קצוץ
3 שיני שום קצוץ
פלפל ירוק חתוך לקוביות
פלפל חריף קצוץ דק (לאוהבי החריף)
150 גרם חזה עוף חתוך לקוביות או לחילופין 150 גרם אנטריקוט חתוך לקוביות
המלצה: תוסיפו קבנוס פרוס להעשרת הטעם
3 כוסות מים רותחים
קורט מלח
קורט פלפל
רצועות גזר דקות (לא חובה)

אופן ההכנה:
ניקח מחבת גדול ועמוק. נטגן את הבצל עד לצבע אפרפר, נוסיף את חזה העוף או קוביות האנטריקוט ונטגן דקותיים את העוף ושלוש דקות את האנטריקוט. נוסיף את כל הירקות ונערבב עד לקבלת צבע זהוב. נוסיף את האורז (ואת הקבנוס) ונטגן ונערבב הכל יחדיו עד שהנוזלים ייספגו. נוסיף את המים, נכסה, ננמיך את האש ונבשל כעשרים דקות (עד לריכוך האורז).

מתכונים נוספים העשויים לעניין את גולשי נתניה מבשלת:

הטיפים הכי שווים לשניצל מושלם במרינדה

מתכון: קציצות מפרום – המטבח הטריפוליטאי במיטבו

מתכון: שווארמה ביתית בווק

קלי קלות: חזה עוף ברוטב טריאקי ביתי

חברות וחברים אתם יותר ממוזמנים להתקשר אלי ולדבר על מתכונים בטלפון 052-5771570. מוזמנים, כמובן, להגיב, לשתף או סתם להתרשם מעוד עשרות מתכונים שלי בבלוג שלי נתניה מבשלת: שף גולן ימין – פורטל נתניה און ליין – ksn

בשר