מתכוני לחם בקלות: לחם טחינה

1
1037
לחם טחינה - נתניה מבשלת
לחם או לחמניות טחינה, אין קל מזה להכנה. צילום סער אהרוני

מכר טוב שלי, בשלן בחסד עליון שפוחד פחד מוות מכל הקשור באפייה, ביקש ממני מתכון קל ללחם. הוא מאוד רצה להפתיע את ילדיו ולאפות את הלחם יחד איתם. בגלל שהוא שכן שלי ומכר ותיק מנתניה, הצעתי לו שאקפוץ אליו לקפה עם עוגיות שהכינותי מראש, נקשקש ועל הדרך אלמד אותו להכין לחם טחינה קליל ומהיר. היה כיף ויצא טעים, וחשוב מזה, השכן הבשלן שלי למד שלא לפחד מאפייה.

לחם טחינה

המתכון מתאים לשמונה לחמניות

ניתן להכינם בתבנית אינגליש קייק או תבניות קפקייקס

חומרים:

כף דבש (חובבי מתוק-מתוק תרשו לעצמכם להוסיף עוד כף)
100 מ"ל טחינה גולמית
5 גרם סודה לשתיה או 10 גרם אבקת אפיה
50 גרם קמח תפוחי אדמה (יוסיף מאוד למרקם אלסטי עדין)
3 ביצים גודל L
קורט מלח

תהליך הכנה:
1. טורפים את הטחינה הגולמית עם הביצים
2. מוסיפים את קמח תפוחי האדמה ומערבבים.
3. מוסיפים קורט מלח (בא לכם לגוון, תרגישו חופשי להוסיף קינמון)
4. מוסיפים את אבקת האפייה או הסודה לשתייה ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה וסמיכה. אישית, אני נוהג לשלב בין הסודה לשתייה ואבקת האפייה, אבל זה כבר לשיקול דעתכם ולטעמכם.

5. את הבלילה ניצוק לתוך שקעי המאפינס או תבנית אינגליש קייק. נכניס לתנור מראש שחומם לחום של 190 מעלות. נאפה למשך 20 דקות. עם קיסם נבדוק שהוא מוכן. במידה ולא, נוסיף עד 10 דקות בתנור. נוציא, ניתן לו להתקרר ובתיאבון.

חברות וחברים יקרים, אתם יותר ממוזמנים לשתף אותי בחוויות שלכם כאן, באתר נתניה און ליין – ksn, בבלוג שלי נתניה מבשלת עם סער אהרוני  בא לכם להתכתב? אני זמין גם בוואצאפ 052-5808729