בית משפט השלום בכפר סבא קבע, כי עובד שנפל, במהלך עבודתו, ממכולה ונפגע בידו יפוצה בסכום של מאות אלפי שקלים. התאונה אירעה לפני מספר שנים עת עסק העובד, תושב נתניה, בפריקת שרוולים מלאים בקרטון דחוס, באמצעות משאית. בסיום הפעולה היה אמור העובד לכסות את המכולה אליה הוכנסו הקרטונים.
במהלך עבודתו טיפס העובד על גבי דופן המכולה בניסיון לדחוף את השרוול לגוף המכולה ולכסותה נפל בעוצמה ארצה מגובה של כ-2.5 מטר ונפגע בידו ובחזהו. העובד פונה לטיפול רפואי וידו גובסה, אולם בהמשך אושפז בבית חולים ועבר ניתוח בידו וקיבוע. מומחה רפואי בתחום האורטופדיה קבע, כי בעקבות התאונה נותרה לעובד נכות בשיעור של 15%. המוסד לביטוח לאומי הכיר אף הוא בתאונת העבודה, ונקבעו לעובד תקופות של אי כושר, נכויות זמניות ובסופו של דבר נקבעה לו נכות של 10% לצמיתות.
באמצעות פרקליטו, עו"ד ניר גשרי, הגיש העובד תביעה לפיצויים נגד החברה בה עבד. מהתביעה עולה, כי בעקבות התאונה, חופשת המחלה ומגבלותיו נפגע כושר השתכרותו של העובד וכן נגרמו לו הפסדים. בנוסף נטען בתביעה, כי התאונה נגרמה בשל חוסר זהירות של החברה וכן רשלנות. מנגד טענה החברה שהעסיקה את העובד, כי ניתנו הדרכות והנחיות לעובדים והובהרו נהלים.
שופטת בית משפט השלום בכפר סבא, מרב בן-ארי, קיבלה את התביעה וחייבה את המעסיקה לשלם לעובד למעלה מ-200 אלף שקלים, זאת לאחר ניכוי התגמולים שקיבל מהמוסד לביטוח לאומי. בנוסף קבעה השופטת, כי על המעסיקה לשלם כ-50 אלף שקלים שכר טרחת עו"ד וכן הוצאות משפט.
עו"ד גשרי מסר למערכת נתניה און ליין – נתניה און ליין, כי "המעסיק אחראי על בטיחותם ושלמות גופם ונפשם של עובדיו ולפיכך נדרש הוא לספק להם, לצד סביבת עבודה בטוחה ואמצעי מיגון, אף הדרכה לגבי אופן הביצוע הנכון ושיטת העבודה, ולא פחות חשוב פיקוח על העובד בכדי לוודא כי הפנים ההדרכה ועובד בהתאם להנחיות. בתיק זה קבע בית המשפט בצדק כי לאור אי הנחלת שיטת עבודה מסודרת מצד המעביד ואי פיקוח על עבודתו של העובד – יש לחייב המעביד במלוא הפיצוי בגין נזקו של העובד (ללא כל אשם תורם) גם אם העובד התרשל בעבודתו."
מניסיון אישי
Comments are closed.