נשיקות מרנג – המדריך המלא

1
1016
מתכון נשיקות מרנג - נתניה מבשלת ואופה
נשיקות מרנג. צילום ביגסטוק

נשיקות מרנג מהוות, בעיני, מנה רומנטית במיוחד, פשוטה להכנה ופשוט טעימה. בט"ו באב האחרון הכנתי כמה עשרות נשיקות מרנג, ואפילו צבעתי אותן בצבעים, אבל בינינו, לא חייבים לחכות ליום האהבה כדי להראות אהבה לאנשים אותם אנו אוהבים.

פרט לכך שנשיקות מרנג הן ניצול מעולה לחלבונים מיותרים שנשארים לכם בבית, אין ספק שהן יופי של פתרון בלי הרבה טרחה כמנת אירוח חביבה – לא רק לילדים אלא גם לנו הבוגרים יותר. הן עשויות ממרכיבים שתמיד יש בבית, הן לא מכילות גלוטן, מהוות בסיס מצוין לשלל קינוחים, ניתן לשדרג אותן בטירוף על ידי תוספות טעמים נכונים, באות בצבעים וטעמים. אז מה נדרש מגולשות וגולשי נתניה מבשלת ואופה: להיכנס למטבח, להשקיע חצי שעה של עבודה ולהתענג על הטעמים.

נשיקות מרנג | מתכון לנשיקות מרנג (מתכון ללא גלוטן)

מרכיבים:

5 חלבונים מביצה גודל M (חשוב שהביצים יהיו בטמפרטורת החדר)

רבע כפית מלח

300 גרם אבקת סוכר

תמצית טעם טבעית למי שרוצה לשדרג

תמצית צבע טבעית – למי שרוצה את הנשיקות בצבעים

שלבי הכנה:
מכינים את התנור  על חום 70-80 מעלות. מתחילים בהקצפת החלבונים במהירות גבוהה. משלבים מלח ומקציפים עד שמקבלים קצף יציב וקליל. מוסיפים אבקת סוכר בהדרגה ובאיטיות תוך כדי הקצפה. עובדים עם המיקסר עד לקבלת מרנג יציב מאוד.

אם בחרתם להוסיף לנשיקות צבע מאכל או תמצית טעם, זה השלב לעשות זאת כעת, ולהקציף או לקפל קלות להטמעה. מעבירים את המסה לשקית זילוף עם צנתר בצורה ובגודל הרצוי וניגשים לשלב הזילוף לקבלת הצורה המוכרת (או כל צורה שמתחשק לכם).

מרפדים תבנית בנייר אפייה, מזלפים בצורה הרצויה. אופים את הנשיקות 3-5 שעות, תלוי בגודל שלהם, לאחר משך האפיה הדרוש, מוציאים ומקררים בחוץ עד שהן מתנתקות בקלות מנייר האפייה. זהו, בתאבון.

מתכונים שווים נוספים: 

עוגת טארט תפוחים – פינוק אמיתי

עוגת טורט גבוהה ורכה במיוחד

עוגיות חמאה בנגיעות לימון

 

תגובה 1

Comments are closed.