ישנן מנות, שזאת פשוט התעללות שלא לאכול אותן יחד עם חלה טרייה לצורכי ניגוב הצלחת. מנת דג ברוטב עגבניות בהחלט נכנסת לקטגוריה זו…
דגים ועגבניות הם חברים טובים. השילוב בין שני המרכיבים הללו יצרו במהלך השנים אין-ספור של מתכונים. המתכון המוצע כאן, הוא מתכון בסיסי וקל להכנה, שאפשר בהחלט לשדרג אותו, כל אחד על-פי טעמו (טיפים לשדרוג בהמשך הפוסט). במתכון הזה, אגב, נתקלתי לפני מעל 30 שנה בשוק העירוני נתניה. את הריח והטעם המהביל, כולל ניגוב הרוטב עם פרוסת הלחם הטרייה, אני זוכרת עד היום…
נתחי דג ברוטב עגבניות
מרכיבים
קילוגרם נסיכת הנילוס/ שולה/ לוקוס מפולט ופרוס
בצל לבן בינוני קצוץ
6 שיני שום פרוסים או כתושים
4 עגבניות בשלות – פרוסות או מרוסקות – אפשר עם או בלי הקליפה
פלפל ירוק חריף חתוך (לא לשכוח להרחיק את הגרעינים)
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה (לא חובה)
לימון סחוט טרי
2 כפות שמן זית
מלח גס/ פלפל
כפית שטוחה כמון (לא חובה, אבל מומלץ!)
קורט סוכר
כף פפריקה אדומה מתוקה
פפריקה חריפה לפי הטעם (לא חובה)
אופן ההכנה
כחצי שעה לפני הבישול, יש להשרות את נתחי הדג במיץ הלימון ולפזר מעט מלח גס. רגע לפני הבישול, יש לשטוף במים את נתחי הדג ולייבשם באמצעות מגבת. לוקחים סיר רחב, מחממים את השמן ומזהיבים את הבצל והשום על עוצמת אש חלשה. בשלב זה מוסיפים את הפפריקה המתוקה והפפריקה החריפה, מערבבים קצת ומיד מוסיפים את העגבניות. ממשיכים לבחוש דקותיים ומוסיפים את שאר התבלינים והירק, מוסיפים כחצי כוס מים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל את הרוטב עד למידת ההסמכה הרצויה, מוסיפים את פרוסות הדג, מוסיפים מים (במידת הצורך), מביאים לרתיחה ומנמיכים את עוצמת האש. מבשלים כחצי שעה וסוגרים.
צורת הגשה: בקערת מרק (בשביל הרוטב) עם פרוסת חלה או לחם שחור של פעם.
טיפים: יש כאלה שנוהגות להוסיף למתכון זה זיתים מגולענים. ניתן להוסיף לבישול רצועות גמבה וכן פלפל אנגלי. אני ממליצה לטעום את הרוטב בשלב ההכנה, בטרם הוספת הדג. במידה והוא טיפה'לה מריר, יש להוסיף קצת מים.
עדיין לא עשיתם לנו לייק לעמוד הפייסבוק שלנו? זו ההזדמנות! נתניה און ליין – ksn מבית נתניה און ליין
אהבתי
היי רבקה יישר כוח ישנם מתכונים שלך שאני מכינה כבר שנים וזה טעעעעים בטרוף
Comments are closed.