התאחדות הסוחרים והקמעונאים בנתניה מקיימת שורה של מפגשים עם חברי מועצה למציאת דרכים להוזלת הארנונה לעסקים קטנים
חודשיים לאחר שנתניה און ליין – ksn חשף, לראשונה, תוצאות סקר השוואתי שביצעו כלכלני התאחדות הסוחרים והקמעונאים בנתניה – סקר הקובע כי סוחרי נתניה משלמים הרבה יותר לגודל חנות ממוצעת מעשר ערים שנבדקו, מאשר מני אילוז, יו"ר התאחדות הסוחרים והקמעונאים, כי בימים אלה מתקיימים מפגשי עבודה עם חברי מועצה מכל קצות הקשת הפוליטית, בה מציגה ההתאחדות את עמדת הסוחרים.
מנתוני בדיקת כלכלני ההתאחדות עולה, כי נתניה היא בין הערים היחידות בארץ, בה משלמים סוחרים על שטח המיועד למחסן או לגלריה, מחיר זהה לשטח המשולם על החנות עצמה. בכל הפרמטרים שנבחנו התברר, כי לפחות מבחינת תשלום ארנונה, נתניה הכי פחות משתלמת לסוחרים. בעוד בנתניה ישלם סוחר על חנות בגודל 30 מ"ר עם גלריה בת 30 מ"ר וכן מחסן 30 מ"ר סכום שנתי של 32,894 שקלים, ישלם אותו סוחר, על אותה חנות, בראשון לציון, סכום של 13,373 שקלים לשנה.
עד כה נפגשו ראשי ועד הסוחרים עם מ"מ ראש העיר, אלי דלל, וכן עם המשנה לראש העיר, הרצל קרן. לנתניה און ליין – ksn מסר קרן בתגובה, כי "על-מנת לתת מענה לבעיה הקיימת פועלים כולנו, במועצת העיר, בשורה של צעדים במטרה לשפר את המסחר בעיר ולהקל על הסוחרים. כל אחד בתחום אחריותו. בשנה שעברה, למשל, אושרה במועצת העיר הפחתת הארנונה לעסקים קטנים עד 1500 מ"ר. בימים אלה ממתינה העירייה לאישור משרד הפנים. בעניין התשלום על גלריה ומחסנים, אני מאמין שצריך למצוא הדרך בה הם לא יחושבו כעלות של שטח עיקרי – מה שמקפיץ המחיר משמעותית".
אנחנו קוראים לכול הקשת הפוליטית בנתניה להצטרף למאבק לעשיית צדק,
ולישר קו עם עיריות מובילות שנותנות הנחה לגלריות ומחסנים לעסקים קטנים עד 1000 מטר.
ובכך להקל על העסקים הקטנים בנתניה שרובם תושבי העיר.
חייבים להיות יצירתיים בעקבות המצב היום הרבה בעלי עסקים משכירים מחסנים .
באזורים אחרים ובכך העירייה מפסידה הכנסה אם יקבלו הנחה יפתחו מחדש מחסנים וגלריות.
וכולם יצאו נשכרים מהמהלך המבורך הזה.
העסקים הקטנים בנתניה מהווים בסיס ומנוע צמיחה כלכלי חשוב כמקור תעסוקה וכמעניקי חווית שירות יחודית המתאפשרת רק על ידי עסקים קטנים ומשפחתיים שהם חלק בלתי נפרד מהעיר.
דווקא עכשיו שנתניה בתקופה של צמיחת אוכלוסין, בנייה ושיפור פני העיר, יש להתחשב בעסקים הקטנים שתומכים בעיר כבר שנים.
תחשבו רק איך הייתה ותראה העיר בלי: המסעדות בחוף סירונית, פינת הגלידה, המכולת השכונתית, החומוס של עוזי, בית רצון, פלאפל מוסא, צילומי רינטון, השוק בנתניה, פיצה דון פדרו ועוד המון עסקים קטנים.
אפשר וצריך לעשות!
האמת, שבכל המדינות המפותחות ישנם מסלולי הטבות מיוחדים לעסקים קטנים – זאת מתוך הבנה שהעסקים הקטנים תורמים לצמיחה באופן משמעותי, ומרבית המועסקים עובדים בעסקים קטנים.
כולם יודעים שבקהילה בריאה עסקים קטנים הם מנוע הצמיחה של העיר
חייבים לעזור ולעודד עסקים קטנים בנתניה
ובטח לתת להם תנאים הוגנים להצלחה
בהצלחה
היות ונתניה מוגדרת כעיר תיירות יש לאפשר לחנויות/סוחרים לפתוח את עסקיהם עד לשעה 23.00 לפי ראות עיניהם.
גם להטיל מיסים גבוהים וגם להגביל שעות פתיחת עסקים רק מזיקה לתדמית העיר.ישנם עסקים שאילו היה ניתן להם הם היו פותחים גם בימי מנוחה.המסחר בעיר צריך ללכת עם הקידמה ולא לקפוא כמו לפני כמה עשורים.כמו כן מיסי הארנונה צריכים להיות ממוצעים לערים דומות לנתניה ולא תלושים מהמציאות.
על העיריה לבוא לקראת המסחר בעיר ולא לחנוק אותו עם כל מיני תקנות דרקוניות שאינן עולות בקנה אחד עם הקידמה.
יישר כוח !
חובה להוריד את הארנונה לעסקים
ובמיוחד על גלריות ומחסנים מצב בלתי אפשרי
נבחרי הציבור חייבים לבוא לעזרתנו בגלל זה בחרנו בהם
כולם חייבים להבין (ובמיוחד העיריה) שזה הזמן לשיתוף פעולה מיידי ויצירת ערבות הדדית
הואיל ורק במצב של נתינת רוח גבית לסוחרים ניתן לגרום לשגשוג של העיר…
יצירת מקומות בילוי ומסחר הם אלו שייצרו תנועה של קונים ואם מקשים את התנאים
בסוף נתניה תהפוך לעיר רפאים
העירייה חולבת ארנונה מהעסקים. זה הפתרון שלה להשלים הכנסת ארנונה ממגורים. אם תושב נתניה לא ישלם, מקסימום יסגרו לו את ברז המים וגם זה בספק. אבל עסק שלא משלם… הגלגל מסתובב והעירייה חייבת להבין שבסופו של דבר, עסקים ינטשו גם את נתניה. גובה הארנונה לעסקים חייב להשתנות בהתאם לאזור בעיר, פיתוח סביבתי, נגישות נוחה, חנייה פנויה בשעות העומס, וחניות חינם מלבד אילו שבתשלום. לכל דבר יש היגיון. לא יתכן שבעלי עסקים ממורמרים ורק העירייה צודקת. התאחדות בעלי העסקים בנתניה פועלת ותפעל בעתיד להשמיע את קולכם, הסוחרים בעלי העסקים והעצמאיים בנתניה.
מגן היקר, ההתעוררות הציבורית עוד תעשה לך חשק לחזור למעוז הנתנייתי…
Comments are closed.