סחלב חם ליום קר

0
966
סחלב
צילום fotolia

כמו כל תושב נתניה גם אני נוהג, בימים או בלילות קרים, לעצור באחד הדוכנים המתמחים בהכנת סחלב חם, להזמין לעצמי את המנה הזו ולהתענג על הטעם. אז נכון, אפשר לגשת לסופרמרקט הקרוב ולקנות אבקה תעשייתית של סחלב אינסטנט או לרכוש משקה סחלב טרי של אחת החברות המובילות (לחמם ולהגיש) אבל… זמן ההכנה – למי שיחליט לפנק ולהכין לעצמו בבית, הוא בערך עשר דקות ולטעם הביתי אין תחליף. אז, בואו נפנק את עצמנו בסחלב חלבי וכיפי.

משקה סחלב

מרכיבים:

3 כוסות חלב
4 כפות קורנפלור
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר
2 כפות ברנדי (אחלה תוספת בעיני)
כפית תמצית וניל איכותית
קינמון טחון (לפי הטעם)
כף מי זהר (אפשר פחות מכף למי שפחות אוהב)
סירופ שוקולד (לא חובה, אבל בהחלט מוסיף טעם אחר)
2 כפיות שקדים גרוסים דק (למי שאוהב)
כף קוקוס טחון (למי שאוהב)
2 כפות צימוקים (למי שאוהב)

אופן ההכנה:

בקלחת נשלב את החלב ואת תמצית הווניל ונחמם על חום בינוני. ברגע שנבחין בבועות הקטנות, אלה שמראות לנו שאנחנו שלב אחד "לפני רתיחה", נוסיף את הקורנפלור שהמסנו בחצי כוס מים. נערבב היטב באמצעות כף עץ ונוסיף בעדינות תוך ערבוב את מי הזהר ואת הסוכר. המסה אמורה להפוך לסמיכה ועשירה – מעין יוגורט קל.  כשיתחיל לבעבע נוסיף את הברנדי, ננמיך האש ונבחוש עוד כשתי דקות.. נוריד מהאש ונעבור לשלב ההגשה. נפזר בתחתית כוס ההגשה קצת צימוקים ושקדים גרוסים, נקשט את דפנות הכוס בסירופ שוקולד, נמזוג לכוס את הסחלב ונקשט מלמעלה עם קוקוס ושקדים. כמובן, שאפשר להגיש את הקוקוס, השקדים והצימוקים בצלוחיות בנפרד ולתת לבני הבית או האורחים לבחור לעצמם התוספות…

 

אני כאן לרשותכם. מוזמנים להתכתב איתי בוואטס-אפ שמספרו 052-5808729 וכמובן להעתיק, לשתף, להביע דעה, לעשות לייק ולהתרשם מעוד המון מתכונים שלי כאן, בפורטל נתניה און ליין – ksn – נתניה מבשלת: הבלוג של סער אהרוני