סטייק סלמון ברוטב פסטו ונגיעות טריאקי

5
2010
סטייק סלמון - נתניה מבשלת
צילום fotolia

"ממש בא לי הפתיע את אשתי", אמר לי חבר טוב: "היא מאוד אוהבת סלמון, אבל גם לה נמאס מסלמון עם ובלי רוטב שמנת, סלמון מעושן, סלמון בתפוחי אדמה או סלמון בעשבי תיבול". אז הצעתי למה שלא יפתיע את רעייתו עם סטייק סלמון ברוטב פסטו וגם טריאקי. האמת שהוא קצת הופתע. על שילוב של פסטו ורוטב טריאקי הוא לא ממש חשב. אז שלחתי אותו לחנות הדגים בשוק נתניה, שם אני נוהג, מעת לעת, לקנות דגים טריים ועל התוצאה הוא מודה לי עד היום. אז שימו עליכם סינרים, כנסו למטבח כי נתניה מבשלת.

מתכון סטייק סלמון ברוטב פסטו ונגיעות טריאקי

מרכיבים:
4 נתחי סטייק סלמון טרי (אל תתעצלו, גשו למקום שמוכר טרי)
4 שיני שום טרי כתוש
לימון חתוך לפלחים
6 כפות רוטב טריאקי
4 כפות פסטו
3 כפות שמן זית
חצי כפית חרדל דיז'ון

אופן ההכנה:
נערבב היטב בקערה את כל מרכיבי הטעם ליצירת מסה אחידה. נסדר בתבנית המיועדת לאפייה את נתחי הסלמון. נמזוג מעל את מרכיבי הטעם ונכניס למקרר לשלוש שעות על מנת שכל הטעמים יתחברו. נוציא מהמקרר, נניח על השיש לרבע שעה. בינתיים נחמם תנור לחום של 170 מעלות. נכניס למשך 20 דקות. טיפ: ניתן ואפילו מומלץ להגיש עם הרוטב, ולמרות זאת אני אוהב להגיש את סטייק הסלמון נקי מרוטב שמעליו אני מפזר עשבי תיבול ליופי.

מתכונים נוספים העשויים לעניין אתכם:

קציצות סלרי ודג סלמון

סלמון ברוטב לימון וצלפים

מתכון סושי מטוגן עם סלמון ושמנת

סלט פסטה עם נתחי סלמון

חברות וחברים אתם יותר ממוזמנים להתקשר אלי ולדבר על מתכונים בטלפון 052-5771570. מוזמנים, כמובן, להגיב, לשתף או סתם להתרשם מעוד עשרות מתכונים שלי בבלוג שלי נתניה מבשלת: שף גולן ימין – פורטל נתניה און ליין – ksn

5 תגובות

Comments are closed.