השנה הייתה 1896. רב המלצרים, אוסקר צ'ירקי, התבקש מאחת הלקוחות סלט חביב ומתקתק. השף של מלון וולדורף אסטוריה בעיר ניו יורק לא הגיע, ורב המלצרים פשוט אילתר. מאז ועד היום סלט ולדורף על-שם בית המלון נחשב לאחד הסלטים היוקרתיים יותר. אז נכון, שבמקור כלל הסלט מיונז ותפוחי עץ. רק כמה שנים לאחר מכן נוספו לסלט אגוזי מלך ובהמשך פלחי אננס – אבל – סלט ולדורף תמיד ייחשב למלך הסלטים החמצמצים עם מתיקות נעימה כזו. אז מה פתאום נזכרתי בסלט? פנתה אלי אחת הקוראות הקבועות שלנו, שסיפרה לי שכאשר הייתה ילדה קטנה אי-שם בשנות השמונים היא טעמה באיזושהי חתונה סלט ולדורף ומאז היא מחפשת להגיע לטעם ההוא. לה סיפקתי את המתכון שהיה מקובל באותה עת (זה עם המיונז). לכם חברים, אני מספק מתכון קצת בריא יותר המבוסס על יוגורט.
מתכון סלט ולדורף – הגרסה החלבית והגרסה הצמחונית
מרכיבים:
250 מ"ל יוגורט ניטראלי או ממותק (לפרווה, שמנת צמחית)
כף מיץ מלימון טרי
כף דבש
2 תפוחי גרנד סמית (ירוקים) ללא קליפה או ליבה (רק אם אתם מתעקשים, אז גם תפוח עץ אדום עם קליפה)
קורט פלפל שחור (למעודנים פלפל לבן)
חצי כפית מלח ומטה
100 גרם צימוקים שהושרו חצי שעה במים
150 גרם אגוזי מלך שבורים גס
דובדבנים מסוכרים (לא חובה, למי שלא אוהב)
100 גרם סלרי קצוץ לקוביות
קוביות גבינה כחולה (לא חובה)
לחובבי הקלאסי, קוביות אננס טרי ועלי חסה קצוצים.
אופן ההכנה:
יש לטרוף קלות את היוגורט עם מלח, פלפל שחור ומיץ לימון. במידה ובחרתם לשלב שמנת צמחית, יש להקציף לרמת קצפת קלה. למזוג לקערה. חותכים את תפוחי העץ לקוביות, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. יש כאלה הנוהגים לקשט את הקערה מראש עם עלי חסה גדולים ואז לשים את המרכיבים. זהו, בתאבון.
מתכונים נוספים העשויים לעניין אתכם:
סלט אבטיח (בעונה) פיצוחים מרענן
חברות וחברים יקרים, אתם יותר ממוזמנים לשתף אותי בחוויות שלכם כאן, באתר נתניה און ליין – ksn, בבלוג שלי נתניה מבשלת עם סער אהרוני בא לכם להתכתב? אני זמין גם בוואצאפ 052-5808729
יאמי!!!
אדיר
[…] סלט ולדורף – עושה כבוד לסלט וגם לתפוח […]
Comments are closed.