סלט פטריות חם הוא הרבה יותר מתוספת לארוחה. בזכות הערכים התזונתיים, שפע הוויטמינים, אנטי אוקסידנטים – אבל ובעיקר – בזכות הטעם הייחודי.
לפטריות, מעבר לטעם, ערכים תזונתיים נהדרים. הן נטולות שומן או כולסטרול, מעט מאוד קלוריות או פחמימות, אבל עשירות בוויטמינים, אנטי אוקסידנטים ומינרלים.
כך, למשל, מכילות הפטריות תיאמין (b1), ריבופלבין (b2), ניאצין (b3), ויטמין b6, אבץ, אשלגן, זרחן, ברזל, מגנזיום ועוד.
אחד הסלטים המעניינים והפשוטים יותר להכנה הוא סלט פטריות חם.
כמקובל בבישול בריא, זמן ההכנה – לרוב – קצר מאוד – מה ששומר ולא פוגע בערכים התזונתיים של הירקות בהם אנו משתמשים. הסלט המוצע מורכב מרכיבי הבסיס, שלהם ניתן להוסיף, אם תרצו כמובן, עוד כל מיני עלים וירקות מתאימים.
מתכון סלט פטריות חם – רמת קושי: קל
מרכיבים:
2 סלסלות של פטריות (מומלץ לשלב בין הסוגים להעשרת הטעם)
צרור כוסברה שטוף היטב
בצל סגול
10 עגבניות שרי.
חופן נבטי אלפלפא
מלח ים אטלנטי (לפי הטעם).
רבע כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את הפטריות (ואז שוטפים שוב), קוצצים לפטריות את הרגל ומניחים בקערה.
חוצים את עגבניות השרי לשניים ושמים בקערה, חותכים את הבצל לרצועות דקות ושמים בקערה.
קוצצים את צרור הכוסברה השטוף היטב דק-דק ושמים בקערה.
מחממים מחבת או ווק סיני על הגז עד לחימומו. מוסיפים שתי כפות שמן זית ומיד שופכים את התערובת למחבת.
מערבבים כמה שניות ומוסיפים את הנבטים. בוחשים כשתיים – שלוש דקות, מפלפלים וממליחים, טועמים, מתקנים ומגישים.
מתכונים נוספים העשויים לעניין את גולשי נתניה מבשלת:
סלט פסטה עם נתחי דג סלמון מטוגן
[…] סלט פטריות חם […]
[…] סלט פטריות חם […]
[…] סלט פטריות חם […]
Comments are closed.