סלט פסטה עם נתחי דג סלמון מטוגן

5
1346
סלט פסטה סלמון -נתניה מבשלת
צילום fotolia

סלט פסטה חם הולך נהדר עם נתחי סלמון ובצל מטוגן. הטעמים המתאימים, בין השאר, הם צלפים שניתן להוסיף, רצועות גמבה אדומה וכמובן קוביות של עגבנייה (למי שאוהב). מנה קלילה ומהירה להכנה, שלה ניתן להוסיף גם  נתחי גבינה מעודנת.

מתכון לסלט פסטה עם דג סלמון

חומרים:
חבילת פסטה קצרה וחלולה (400 גרם)
400 גרם סלמון טרי עם העור (אני קונה דגים טריים בשוק נתניה)
בצל קצוץ
כף שמן זית
כף חומץ
כף יין לבן
עלה דפנה
מלח ופלפל שחור גרוס
בצל סגול פרוס דק
2 כפות צלפים (מומלץ)
צרור פטרוזיליה קצוצה
פלפל אדום חריף קצוץ
גמבה אדומה חתוכה לרצועות
עגבניות קצוצות (לא חובה)
לימון סחוט
לקישוט ניתן בעלי טרגון

אופן ההכנה:
מכינים את הסלט עם הבצל הסגול, הפלפל האדום הגמבה האדומה, העגבניות והלימון. מקפיצים על מחבת ושמן זית לארבע דקות. בינתיים, מכינים את הפסטה עד לרמת אל דנטה, מסננים, מערבבים ומצננים. מיד לאחר מכן מחממים שמן זית בסיר שטוח עם מכסה, מוסיפים את הבצל ומאדים עד להזהבתו, מוסיפים את החומץ, את היין ואת עלי הדפנה לדקותיים נוספות. מכניסים את הסלמון עם העור כלפי מטה, מאדים לעשר דקות, ממליחים ומפלפלים. מכבים האש ומכסים עם מכסה לעוד שמונה דקות. מערבבים את הפסטה עם הסלט, מפרקים ביד את דג הסלמון ללא העור ומוזגים את נוזלי הדג מלמעלה.