רימונים, ממש כמו דבש, מזוהים אצלנו עם ראש השנה, וכידוע אין ארוחה חגיגית המכבדת עצמה ללא סלט. אז למה שלא נשלב בין כל המרכיבים ונהנה ממנה צבעונית ושמחה במיוחד: סלט רימונים שמח.
סלט רימונים היא מנה צבעונית, עשירה במרקמים, בטעמים ובשילובים. היא מנה מספיק מכובדת לשמש כמנה ראשונה או כתוספת צמחית לעיקרית. וכן, היא מתקתקה.
סלט רימונים שמח \ מתכון לסלט רימונים
מרכיבים:
250 גרם תערובת עלים ירוקים (ניתן לקצוץ)
4 עלי חסה
חובבי בצל יכולים להוסיף שני בצלצלי שאלוט קצוצים דק
2 מלפפונים קצוצים דק דק ללא הקליפה
3 קלמנטינות קלופות לקוביות (מסירים את הקליפה, מפרקים לפלחים, מסירים אתהמעטפת ואז לקוביות)
כוס אגוזי פקאן מסוכרים
בטטה אחת, שבושלה קלות וטוגנה היטב בשמן עמוק חתוכה לריבועים. החשוב ביותר הוא להניח את הקוביות המטוגנות על נייר ספיגה כדי לספוג כמה שיותר שמן.
2 כוסות גרגרי רימון
כוס חמוציות
תוספת למי שרוצה באמת להשקיע: גבינה כחולה מגורדת גס (שימו לב, המנה תהפוך לחלבית)
רוטב ויניגרט הדרים (תחסכו זמן, השתמשו במוכן)
כפית דבש שהומסה ברבע כוס מים והונחה בצד להתקרר.
טיפ: למרות שרובנו נוטים לרכוש עלי חסה או עלי בייבי למיניהם (אני מת על עלי סלק) כשהם מגיעים שטופים, אל תתעצלו ותשטפו שוב – כולל השרייה. הכי מבאס לגלות באחד הביסים מן טעם של גרגיר חול..
שלבי הכנה:
לסלט בקערה גדולה, מכניסים את כלל המרכיבים ומערבבים.
לסלט בהגשה אישית: מניחים את העלים קודם על צלחות הגשה,ואז מעל מסדרים את שאר המרכיבים. החיסרון: לוקח זמן. היתרון: אפשרות להרכיב עצמאית מנה. יוצקים מעל את הרוטב ונהנים.
מתכונים מבוקשים מבית נתניה מבשלת :
סלט ולדורף – עושה כבוד לסלט וגם לתפוח