אם אהבתם את המתכון המסורתי לעוגיות בוטנים, אתם תעופו על מתכון עוגיות בוטנים מושלגות. למה? כי זה טעים!
במשך שנים ארוכות, בתקופת הפסח, נהגתי להכין יחד עם סבתא חנה עוגיות בוטנים מסורתיות. לידיעתכם, עוגיות ה"טרפס"(כמהין בערבית) נקראות כך, כי הן מזכירות במראה פטריות כמהין. השנה, לצערי, לא התאפשר לסבתא חנה לאפות איתי. בכל זאת, מסורת זו מסורת ולא מפסיקים אותה…
לקחתי יוזמה ואפיתי את אותן עוגיות מסורתיות עם שדרוג קטן ומיוחד שלי. אחרי שהעוגייה עברה את מבחן הטעם של סבתא חנה היקרה שלי, אני משתף אתכם במתכון.
מתכון לעוגיות בוטנים מושלגות לפסח
מרכיבים ל-30-35 עוגיות:
300 בוטנים קלויים וטחונים (ללא מלח)
כפית אבקת אפייה
4 כפות קורנפלור
חצי כפית שטוחה קינמון
2 ביצים גודל M + חלבון נוסף בשביל חיבור טוב
אבקת סוכר לגלגול הכדורים וציפוי לפני אפייה
שדרוג קטן: 2 כפות חמאת בוטנים (מומלץ לנסות)
טיפ נוסף: תשאירו טיפהל'ה בוטנים גרוסים מעט גס יותר. מבטיח לכם, שזה יעניק לעוגיות טקסטורה מעניינת
שלבי הכנה:
שימו לב כמה זה קל ופשוט. הכל לקערה אחת. מערבבים היטב למסה מעט דחוסה ואחידה. הכניסו למקרר למנוחה של שעה לפחות.
המתנתם? יופי! מוציאים ומייצרים כדורים בגודל שווה. ועכשיו, נושמים ומגלגלים באבקת הסוכר. וכמובן, שמניחים על מגש אפייה.
חממו תנור אפייה לחום של 170 – 180 מעלות (משתנה מתנור לתנור). הכניסו לרבע שעה אפיה. מוכן? אם לא תשאירו לעוד דקה עד שלוש דקות בתנור.
מתכונים לפסח:
עוגיות בוטנים לפסח – מתכון מסורתי
ניראה מושלם, אין כמו עוגיות בוטנים בפסח, תודה לסער אהרוני האלוף
שמח שאהבת,מוזמנת להמשיך לעקוב :)
מדהים❤
יווו איך מתאים לי! אני מטורפת על עוגיות בוטנים בפסח. ויש לי את כל המצרכים! יההה
Comments are closed.