עוגיות טחינה נמסות בפה, זו לא רק סיסמא – אלא גם עוגיות שאתם הולכים להתמכר אליהן. וכן, הן ממש קלות לעשייה ולאפייה ולא מצריכות הרבה עבודה. זהו גם מתכון מנצח, שמצריך עשר דקות הכנה פלוס מינוס ועוד כמה דקות בתנור.
אתם הולכים להתמכר אליהן ועוד לא אמרתי כמה הן קלות להכנה ופשוט נימוחות בחיך !
עוגיות טחינה – מתכון
מרכיבים:
150 גרם קמח מנופה
חצי כפית אבקת אפיה
חצי כפית קינמון
קורט מלח
110 גרם חמאה
100 גרם סוכר
140 גרם טחינה גולמית
צנוברים או שקד מולבן או שקדים שלמים לקישוט
שלבי הכנה:
1. בקערה מאחדים את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפיה, מלח וקינמון (אלה שלא אוהבים קינמון, יכולים לוותר עליו או להקטין עוד את הכמות). מערבבים לאיחוד חומרים.
2. בקערה שנייה מקציפים חמאה, טחינה וסוכר עד קבלת מסה חלקה. אני נוהג, גם כשאני בטוח שהמסה חלקה, להקציף 30 שניות נוספות – ליתר ביטחון. בכל מקרה, יוצקים את מה שהקצפנו אל מסת היבשים ומערבבים בעזרת מרית או כף גדולה. המטרה: איחוד חומרים. מכניסים למקרר למנוחה של שעה
3. לאחר המנוחה מוציאים את הבצק מהמקרר ומתחילים לקרוץ כמויות של כף. מניחים על מגש אפיה המרופד בנייר אפיה. רצוי ומומלץ, שכל העוגיות יהיו בגודל אחיד עד כמה שניתן – כך גם האפייה תצא שווה .
4. נועצים שקד שלם מולבן או צנוברים. אני נוהג להקפיץ את הצנוברים על מחבת לכמה דקות, לפעמים עם חמאה ולפעמים בלי. מכניסים לאפיה של רבע שעה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות .
5. לאחר זמן האפייה הנדרש (תמיד טוב לבדוק עם קיסם), מוציאים מהתנור, מקררים 10 דקות ואז מניחים בצלחת הגשה או לקופסה לאכסון.
מתכונים מומלצים נוספים:
מתכון לעוגיות קוקוס בשני מרכיבים
מתכון לעוגיות בעבע תמר עיראקיות
האם אפשרי להמיר את החמאה בשמן קוקוס? אם כן אז מה הכמות?
Comments are closed.