מתכונים הכוללים שכבת ג'לי חזרו לאופנה ובגדול. קבלו מתכון עוגת תות בייגלה מהסוג שיפתיע אתכם…
קחו בייגל'ה, קחו גבינת שמנת, קחו ג'לי וכמובן תותים טריים, ותקבלו עוגת תות בייגל'ה מטריפה. אז שימו עליכם סינר, כי נתניה אופה.
מתכון לעוגת תות בייגלה
רכיבים לבסיס:
2 כוסות בייגלה – אותם יש לגרוס דק.
200 גרם חמאה איכותית מומסת
3 כפות סוכר שטוחות.
מרכיבים לשכבת תותים:
170 גרם אבקת ג'לי תות
2 כוסות מים רותחים
400 גרם תותים חתוכים לפרוסות
מרכיבים לשכבת קרם:
300 גם קצפת שהכנו ראש
250 גרם גבינת שמנת טבעית
כוס סוכר
שלבי הכנה:
מחממים תנור לחום של 200 מעלות. נחזור אליו בהמשך.
בסיר, ממיסים חמאה ואז מוסיפים 1/4 כוס סוכר ומערבבים. משלבים פנימה את הבייגלה שגרסנו ומערבבים. הבייגלה, בטעמו הייחודי, מעניק את המליחות והקרנצ'יות.
מעבירים לתבנית בגודל 20X30. דוחסים את תערובת הבייגלה באופן שווה על תחתית הכלי ואופים 10 דקות בלבד. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר.
מקציפים את גבינת השמנת יחד עם 1/2 כוס סוכר במהירות בינונית עד לקבלת תערובת תפוחה ולבנה. מקפלים פנימה קצפת קרה עד שלא נשארים פסים של גבינת שמנת. מורחים את התערובת על שכבת הבייגלה שבינתיים התקרר. מקררים 30 דקות.
בזמן הזה, משלבים אבקת ג'לי תות עם 2 כוסות מים רותחים ומערבבים עד להמסה מלאה. מניחים בצד לצינון. פורסים את התותים ואז מערבבים אותם לתוך הג'לי.
יוצקים ומפזרים את הג'לי באופן שווה על שכבת גבינת השמנת ומקררים לשלוש שעות לצרכי התייצבות. זהו, בתיאבון.
אהבתם? מוזמנים לנסות את המתכון שלנו לעוגת פריזייה צרפתית