אחת המנות החגיגיות יותר, כזו שתתגאו להניח במרכז השולחן, היא עוף שלם שנאפה עם ערמונים וכמות נכבדת של יין. כדי להעניק למנה נופך וטעם בעל אופי ישראלי, אני משתמשת בשמן זית ועלי טימין טריים. עוף ביין וערמונים היא גם מנה עשירה בטעמים. המנה עצמה קלה להכנה וזה מה שבסופו של דבר חשוב…
מתכון עוף ביין וערמונים
מרכיבים:
תבנית משומנת
עוף שלם או לחילופין 10 שוקיים ללא העור
12 בצלצלי שאלוט
2 בטטות, קלופות חתוכות לקוביות
2 שקיות ערמונים מבושלים (אריזת וואקום)
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
2-3 כוסות יין אדום (אני אישית מעדיפה דווקא על לבן חצי יבש)
חצי כוס דבש
2 כפות שמן זית
2 כפות עלי טימין טרי (קורנית)
אופן ההכנה:
מניחים את השוקיים או את העוף השלם בתבנית משומנת ומפזרים את הבצלצלים ביניהם. אלה הבוחרים להשתמש בעוף שלם, להכניס כמה בצלצלים לעוף עצמו. בקערה מערבבים את היין, את הדבש, את שמן הזית ואת עלי הטימין הטריים, את המלח ואת הפלפל (לפי טעמכם). מוזגים על העוף (במקרה זה גם מעסים) או על השוקים. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים למקרר לשעתיים – לספיגת הטעמים.
מוציאים את התבנית ומוסיפים לתבנית את הבטטות הקלופות ואת הערמונים. מחממים תנור לחום בינוני (170 מעלות). ממתינים רבע שעה ומכניסים את התבנית כשהיא מכוסה לתנור לארבעים עד חמישים דקות. מסירים את נייר הכסף ומאפשרים הליך השחמה של עד 20 דקות נוספות.
מתכונים נוספים העשויים לעניין אתכם:
תבשיל עוף עם שומר – מרוקו סטייל
אהבתם את מתכון עוף ביין וערמונים? מוזמנים לשתף בפייס שעוד ייהנו ממנו…