עוף צלוי שלם בלימון

2
880
עוף צלוי נתניה
עוף צלוי שלם. צילום fotolia

 

ביום שישי שעבר יצא לי לעבור ברחוב סמילנסקי – נתניה. ריח מדהים של עוף בגריל מילא את הרחוב והזכיר לי את הימים בהם רבים מאיתנו היו עומדים בתור כדי לרכוש עוף צלוי לשבת. הריח המגרה שלח אותי מהר לשוק נתניה לרכוש את המצרכים המתאימים.

מתכון עוף  צלוי שלם בלימון

מצרכים:

עוף שלם טרי
כף פפריקה מתוקה
כפית שום כתוש
חצי כפית זנגביל
כפית מלח
חצי כפית פלפל לבן
2 כפות רוטב טריאקי
3 כפות שמן זית
2 לימונים חתוכים לקוביות עם הקליפה

אופן ההכנה: 
בקערה גדולה נערבב את כל התבלינים עם קוביות הלימון (אני, אישית, אוהב להוסיף עוד מיץ לימון טרי וסחוט מחצי לימון). נעסה היטב את העוף (בטמפרטורת החדר) עם המרינדה – מבחוץ וגם מבפנים. כאשר לתוך פנים העוף נכניס חלק מפלחי הלימון. נניח את העוף בתבנית ונכניסו לתנור אשר חומם מראש לחום של 170 מעלות. נספור על השעון ארבעים דקות, נפתח את דלת התנור ובאמצעות כף נשתמש בנוזלים שהצטברו כדי "להרטיב" את העוף. נשאיר לעוד עשר דקות בתנור – נרטיב עוד סיבוב עם כף והרטבים ונשאיר לעוד חמש דקות עם דלת פתוחה.

חברות וחברים אתם יותר ממוזמנים להתקשר אלי ולדבר על מתכונים בטלפון 052-5771570. מוזמנים, כמובן, להגיב, לשתף או סתם להתרשם מעוד עשרות מתכונים שלי בבלוג שלי נתניה מבשלת: שף גולן ימין – פורטל נתניה און ליין – ksn

2 תגובות

Comments are closed.