עידן הקרח: גלידה ביתית – מתכון קלאסי

2
789
גלידת תות וניל. צילום fotolia

רגע לפני שהקיץ מכניע אותנו, פנקו את עצמכם בגלידת וניל ביתית מלטפת, שתקרר אתכם בימים חמים.

שתי  שאלות עלו לי בראש בשעה שישבתי לכתוב את הבלוג שלי: איך? וכמובן למה? על השאלה "איך"  (איך עושים בלי מכונת גלידה) אענה בהמשך הבלוג ובאמצעות מתכון קל להכנה. על השאלה "למה"  (למה לא  עשינו את זה עד עכשיו) אני אשאיר לכם את התשובה… אז נכון, שיהיו כאלה שיגידו שקל יותר לקפוץ לגלידריה ולרכוש גלידה במשקל או גלידה בסופר החביב עליכם, אבל… אנחנו, פה, כדי להתנסות…

הכנת גלידה ביתית דורשת שני מרכיבים בסיסיים: זמן ומיומנות. המתכון שאני מציע לגלידת וניל הוא מתכון בסיסי וקל להכנה. ברגע שתפתחו את המיומנות הבסיסית, תוכלו להתקדם לאין-ספור מתכוני גלידה אחרים.

ועכשיו, טיפה'לה היסטוריה (אין מה לעשות, אלה חלק מדרישות התפקיד במסגרת הבלוג באתר נתניה און ליין – ksn). על השאלה מי המציא את הגלידה הראשונה, התשובה היא שתלוי את מי שואלים. באיראן טוענים, שקיימות עדויות עוד מתקופת ממלכת פרס בה נהגו להוסיף מיץ ענבים לשלג, הסינים אומרים שלפחות 2,000 שנה ברשותם מתכונים להכנת גלידה על-ידי ערבוב של מיצי פירות וקרח ובכלל הערבים (ויש כאלה הטוענים מרקו פולו) העבירו את המתכונים לאירופה. באיטליה מספרים אותו סיפור, שעוד בימי האימפריה הרומאית נהג נירון קיסר לאחסן מתחת לארמונו קרח בשביל "הקינוח המתוק". ורק הצרפתים יושבים בשקט: הם יודעים את האמת, שאולי הם לא המציאו את הגלידה הראשונה, אבל הם אלה שהוסיפו לה חלב והפכו אותה לגלידה המוכרת של ימינו. ועכשיו, לעבודה.

מתכון לגלידת שמנת ביתית בטעם וניל

מרכיבים:

6 חלמונים (הצהוב של הביצה)

3/4 כוס סוכר

1 מקל וניל חצוי לאורכו

2 כוסות חלב

1 מיכל שמנת מתוקה 38%

אופן ההכנה: 

בקערת המיקסר מניחים את החלמונים ואת הסוכר ומקציפים – עד לקבלת התערובת תפוחה ובהירה. במקביל, מרתיחים את החלב, יחד עם השמנת ומקל וניל בסיר. רגע לפני רתיחה מורידים מהאש.

 השלב הבא מכונה "השוואת טמפרטורות". זהו ההליך שדורש מיומנות ויש לבצע אותו בזהירות. המטרה היא שילוב בין קציפת החלמונים לבין נוזל החלב הרותח. איך עושים את זה? בקלות. מוזגים לאט-לאט כשליש מנוזל החלב הרותח אל תוך קציפת החלמונים הקרה ובמקביל טורפים כל העת את קציפת  החלמונים. מדובר בהליך איטי מאוד שמטרתו הורדת הטמפרטורה של של החלב מבלי "לשבור" את הקציפה (או להפוך אותה לסוג של חביתה). עם קבלת האיזון הנדרש מוסיפים את שאר החלב וטורפים לעוד דקה או שתיים. אז מוציאים את מקל הווניל. להעשרת הטעם, ניתן לגרד את גרגירי הווניל לתוך התערובת.

נחזיר את התערובת לסיר על אש בינונית ונמשיך לערבב כל זמן הבישול. כשהחלב מסמיך, מורידים מהאש ומקררים טיפה.

היות שבעבר לא היו מכונות להכנת גלידה, נדמה את פעולת המכונה. לאחר לילה במקרר, נעביר את התערובת לכלי מתכת שייכנס בקלות לפריזר להקפאה. בכל שעתיים (המקפידים ממליצים כל שעה וחצי) נוציא את התבנית ונערבב היטב (או נקציף) במטרה לשבור ולפורר כל חתיכת קרח – גם הקטנה ביותר – כדי שהמרקם יהיה שמנתי. את ההליך נעשה ארבע פעמים עד חמש פעם.

טיפ קטן: גלידת וניל משמשת כבסיס לאין-ספור אפשרויות. ניתן להוסיף לה כמעט כל דבר – החל מפירורי שוקולד או אגוזים וכלה במחית תות. אז תנו לדמיון שלכם להשתולל ואל תשכחו לספר לי על זה – כאן – בבלוג שלי.

חברים, אתם מוזמנים לבקר גם בקבוצת הפייסבוק שלי: המטבח של אהרוני הגולשים מנתניה ומהסביבה מוזמנים להצטרף לעמוד הפייסבוק של   נתניה און ליין – ksn מבית נתניה און ליין

2 תגובות

Comments are closed.