המטבח, כידוע, מספק אין ספור מנות גדושות של נחמה מספקת. לא משנה אם קר בחוץ או שמצאנו עצמנו שוב סגורים בבית, למתכון פולנטה ראגו פטריות, קסם משלו.
לאנשים רבים (ואני בתוכם), פולנטה בכלל, ובדגש על פולנטה ראגו פטריות, נראית ובצדק כמו מנה חורפית קלאסית. בינינו, מה רע להטביע את החשקים שלנו באיזו מנה קטיפתית, סמיכה וחמימה?
יש כאלה הנוהגים להשתמש בתוספת בשר. אני בחרתי להשתמש בראגו פטריות עשיר, בהשראת מסעדת "מחניודה". התוצאה: מנה נטולת בשר שנראית אולי מושקעת, אבל פשוטה להכנה ונהדרת.
מרכיבים לפולנטה:
כוס קמח תירס
4כוסות חלב
50גרם חמאה
50 גרם פרמז’ן מגורד
מלח לפי הטעם
מרכיבים לראגו פטריות:
חבילת פטריות שמפיניון פרוסות גס
חבילת פטריות פורטובלו פרוסות גס
שן שום פרוסה דק
שמן זית
צרור טימין טרי שהעלים קצוצים דק
חצי כוס יין לבן חצי יבש
חצי כפית מחית כמהין (מציע שלא לוותר על המרכיב הזה – אותו ניתן להשיג במעדניות ובחנויות אפיה מובחרות)
50 גרם חמאה
לקישוט: מיקרו בזיליקום (לא השגתם, תשתמשו בעלי בזיליקום טריים)
שלבי הכנה:
1. מרתיחים את החלב ומפזרים בפנים את קמח התירס בצורה איטית. תוך כדי מערבבים עם מטרפה כל הזמן עד – קבלת מרקם קטיפתי. בשלב זה מורידים מהאש. מוסיפים 50 גרם חמאה (אל תתקמצנו), 50 גרם פרמז'ן. מערבבים היטב. טועמים ומתקנים עם מלח
2. עוברים להכין את הראגו פטריות. "מקפיצים" (מטגנים) את הפטריות בשמן זית. בערך ארבע דקות טיגון. מוסיפים את שן השום הפרוסה ואת היין הלבן. מערבבים שתי דקות. מוסיפים את החמאה,הטימין ומחית הכמהין. מאחדים היטב באמצעות ערבוב והקפצה – עד שהפטריות לטעמכם (בין דקה לשלוש דקות).
מגישים פולנטה לצלחת. במרכז יוצרים גומה. במרכז הגומה מניחים את הראגו. מגרדים מלמעלה עוד פרמז'ן. מקשטים במיקרו בזיליקום או בעלי בזיליקום ומגישים.
סער אתה אלוף
ותודה על המחמאה , תמשיכי לעקוב
:)
כל מתכון שלך ברמה מטורפת. היום מנסה
כיף ! מוזמנת לעדכן על התוצר הסופי
נראה פצצה!!!
חולה על פטריות וחייבת לנסות?
תודה על מתכונים שווים כל פעם מחדש אלוף❤
תודה רבה מלי יקרה ,חיממת את הלב
כל מתכון אליפות..הסבר מדויק..ואם יש שאלות סער המלך עוזר באהבה
תודה רבה רבה :)
מתכון נפלא.כל הכבוד
תודה רבה חגית ,תבורכי
מתכון זכרונות מאיטליה היפה
נכון, הכי קלאסי יש
סער, כל המתכונים שלך אליפות. אין ספק שבסגר הבא עלינו אנסה את המתכון. תודה רבה לך על כל המתכונים הנהדרים.
סער יש לך ידי זהב כל מתכון שלך הוא ברמה גבוהה הכנתי לפי המתכון שלך ויצא ממש אליפות (לא כמו המקור) .. תודה רבה על מתכון מעולה והכי חשוב תודה על היחס האדיבות והיחס החם שנתת ואתה נותן.
בשבילי אתה מס' 1 … ת ו ד ה ענקית
סער אתה אלוף, כל מתכון שלך הכי מוצלח וטוב שיש.
הכי קלאסי
אלוף
מתכונים טובים ותמיד מצליחים תודה
ניראה ממש סוף ובטח גם טעים והכי קלאסי עכשיו בעונה החורפית
ניירא סוף ובטח טעים וממש קלאסי בעונת החורף הכימתאים
נראה מדהים ובטוח טעים יש לך מתכונים מהממים תודה רבה
תודה רבה
כל מתכון שלך – פצצה!
אין כמוך…
תודה רבה!
תודה רבה ,חיממת את הלב
אמאלה איזה דבר טעים ברמות שאפו תודה שאתה חולק איתנו את הידע שלך
שמח שאהבת, תמשיכי לעקוב צביה
וואווו סער ליגת אלופים אתה כמו אחי הצעיר בנשמה גאה בך ובכל מתכון שאתה מעלה כייף ללמוד מימך אתה מפרט ומסביר בצורה מושלמת
תודה אלוף על עוד מתכון מנצח
נראה מעולה תמיד מפתיע במתכונים מגווונים ומיוחדים ומדוייק ביותר אלוף
ניראה מעולה אין על המתכונים שלך??
וואוו נראה מדהים אחלה מתכון מחכה להכין תודה סער
Comments are closed.