אחד המתכונים שתמיד מצליחים הוא מתכון להכנת פטריות ממולאות בגבינת פטה מתובלת. כמנה ראשונה או אפריטיף, ההנאה מובטחת.
פעם, כדי להשיג פטריות טריות ואיכותיות, היינו צריכים לנדוד לשוק העירוני בנתניה. היום, כפטריות הפכו לחלק בלתי נפרד מהתזונה הישראלית, קל להשיג אין ספור סוגים וטעמים בכל סופר המכבד עצמו.
מתכון להכנת פטריות ממולאות בגבינת פטה
מרכיבים:
2 חבילות פטריות פורטבלו (לא לשכוח לשטוף היטב)
500 גרם גבינת פטה
100 גרם גבינת שמנת
2 כפות שמן זית איכותי
בצל ירוק קצוץ דק דק
פלפל שחור גרוס
2 שיני שום כתושות
50 גרם צנוברים
שלבי הכנה:
מחממים את התנור לחום של 200 מעלות. בינתיים, מרפדים תבנית מותאמת לתנור בנייר אפייה. מאחדים בקערה את שני סוגי הגבינה. מי שאוהב טעמים חזקים של גבינה, מוזמן להוסיף גם דבינה כחולה.
מוסיפים את הבצל הירוק, את שיני השום שכתשנו ומוסיפים פלפל שחור גרוס. טועמים וממשיכים לאחד למסה הומוגנית.
מניחים בצד, ועוברים לצנוברים. לוקחים את הצנוברים ומקפיצים על מחבת לוהט וחם כשתי דקות. מניחים בצד שיתקרר.
מסירים את רגלי הפטריות. מברישים את הפטריות במעט שמן זית משני הצדדים, ומניחים בתבנית כשצדן העליון פונה כלפי מטה.
על השאלה מה עושים עם רגלי הפטריות? ובכן, יש כאלה שנוהגים לקצוץ את רגלי הפטריות ולהוסיף למלית הגבינה. בכל מקרה, למלית הגבינה מוסיפים את הצנוברים שהתקררו. מערבבים וממלאים את הפטריות. אופים בחום של 200 מעלות. המנה מוכנה ברגע שהפטריות מזהיבות בחלקן העליון והגבינה נמסה.
ניתן לקשט מלמעלה עם בצל ירוק חתוך דק.
מתכונים נוספים העשויים לעניין את גולשי נתניה און ליין:
פולנטה ראגו פטריות – מתכון שהוא קלאסיקה איטלקית משובחת