על הרעיון למתכון פילה סלמון בקראסט פיצוחים, חשבתי בעודי מטייל לי בשוק העירוני בנתניה, בין הדוכנים השונים. מזה 25 שנה שדג הסלמון השתרש לו בתרבות האוכל הישראלית. זה התחיל עם סלמון ברוטב שמנת מפולפל והמשיך בפילה סלמון צרוב עם רוטב חרדל על כל נגזרותיו. בכלל, מתכוני דגים תמיד עניינו אותי.
דווקא הטיול בשוק הזכיר לי מספר וריאציות אחרות, מעניינות ומאתגרות. אז כשפגשתי גברת נחמדה, עובדת עיריית נתניה, שעשתה קניות בשוק והתעניינה במתכון מעניין – החלטתי שמלבד להכתיב לה מתכון, גם אפרסם אותו.
פילה סלמון בקראסט פיצוחים/ מתכון לפילה סלמון
מרכיבים:
פילה סלמון (טרי ואני ממליץ על נפתלי הדייג בשוק נתניה)
תערובת בריאות (קשיו, אגוזים, גרעינים)
קורט מלח גס
פלפל שחור גרוס
3 שיני שום כתוש
2 כפות רוטב סויה
אופן ההכנה:
1. נחמם מראש תנור לחום של 180 מעלות.
2. נכניס תערובת הבריאות לקערה, נכתוש קצת, נוסיף את כל התבלינים והנוזלים ונערבב היטב.
3. נניח את הדג בתבנית (אפשר עם נייר אפייה). ניצוק את התבלינים על הדג בצורה שווה ונכניס לתנור שחומם מראש לרבע שעה.
זהו,הדג מוכן. פילה סלמון בקראסט פיצוחים, שזו בהחלט מנה שתפתיע את האורחים או המשפחה. בעניין הצעת הגשה: אני, אישית, אוהב לאכול את המנה הזו עם פלח לימון בצד וסלט ערבי קצוץ היטב. אלה שמעדיפים את הירוק, יכולים בצד סלט ירוק.
מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם:
מתכון סלט פסטה עם נתחי סלמון מטוגן