מתכון פלאן קרמל – ללקק את הצלחת

2
715
פלאן קרמל - נתניה מבשלת איטליה
פלאן קרמל - הגרסה האיטלקית. צילום דורון

את הבקשה למתכון ביקש ידידי, דורון פדלון, עורך נתניה און ליין – נתניה. הוא נתקל בה ברומא, לא התעצל, נכנס למטבח בבית הקפה בו ישב וביקש לדעת את הסוד. האמת, שיש מספר גרסאות למתכון פלאן קרמל (יש כאלה המכנים זאת קרם קרמל). יש כאלה המשתמשים בתחתית העשויה מבצק בעל אופי ספוגי, יש כאלה המשתמשים בבצק רבוח ויש כאלה שבבצק ביסקוטי ויש כאלה שפשוט לא משתמשים בבצק. במתכון הזה אני מגיש לכם את מנת הבסיס (לא בצק). היא טעימה, קלה להכנה אך מחייבת מיומנות נרכשת בהכנת הפלאן.

מתכון לפלאן קרמל 

מרכיבים לסירופ קרמל:
130 גרם סוכר
40 מ"ל מים

מרכיבים לפלאן:
100 גרם סוכר
6 ביצים גודל M
2 חלמונים
500 מ"ל חלב
כף תמצית וניל

שלבי הכנה:

להכנת סירופ קרמל משלבים את הסוכר והמים במחבת ומבשלים על אש נמוכה – עד שמתקבל סירופ בעל צבע ענברי עדין. את הסירופ יוצקים לתבניות אישיות – עד לגובה של 4 מ"מ. כשנהפוך בהמשך זה ייצור את מראה הקרמל בחלק העליון.

להכנת הפלאן מביאים לרתיחה את החלב, הסוכר וכן הווניל. בכלי נפרד נטרוף את החלמונים ואת הביצים. ברגע שהחלב מגיע לרתיחה, נוריד מהאש וניצוק באיטיות ובהדרגה אל הביצים – תוך פעולת טריפה למניעת הפיכת הביצים למקושקשות.

נמזוג את הקרם לתבניות האישיות ונניחם בתוך מגש אפייה עמוק – אותו נמלא במים. נאפה לשעה בחום של 50 עד 60 מעלות. נוציא ונקרר במקרר לשלוש שעות. נהפוך על הצלחת ונקשט. ניתן לקשט בסירופ מייפל מדולל עם נגיעה של מי ורדים לטעם אחר.

לחץ להדפסה

חברות וחברים יקרים, אתם יותר ממוזמנים לשתף אותי בחוויות שלכם כאן, באתר נתניה און ליין – ksn, בבלוג שלי נתניה מבשלת עם סער אהרוני  בא לכם להתכתב? אני זמין גם בוואצאפ 052-5808729

2 תגובות

Comments are closed.