במסגרת יום המעשים הטובים של עמותת רוח טובה מקבוצת אריסון, יבשל שף שאול בן אדרת מנות גורמה עם עמותת לשובע. זה המתכון שלו למנת פרגית טנדורי על חצילים שרופים וטחינה וגם… סלט מלפפונים. עם שף בן אדרת יבשלו מפוני נתיב העשרה, רעים וקיבוץ יד מרדכי.
פרגית טנדורי על חצילים שרופים וטחינה ו.. סלט מלפפונים מרענן
מצרכים להכנת 4 מנות:
8 מדליונים של פרגיות במשקל 100 גרם כל אחד
4 כפות של תערובת טנדורי הודית
4 כפות של שמן זית
אופן ההכנה:
להשרות פרגית עם כף שמן זית בתערובת טנדורי כשעה במקרר. לחמם מחבת עם כף שמן זית ואז לצלות כשלוש דקות מכל צד.
מצרכים להכנת חצילים שרופים וטחינה:
4 חצילים
1/2 כוס טחינה
4 שיני שום
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
לשרוף חצילים על אש גלויה עד שמתייבשים. להוריד מהאש כאשר הקליפה הופכת לשחורה ושרופה. לקלוף חציל ולהשאיר חצי מכמות הקליפה. להעביר למעבד מזון עם שאר המצרכים ולטחון עד לקבלת קרם חצילים.
מצרכים להכנת סלט מלפפונים:
4 מלפפונים ירוקים
כפית פרג שלם
כפית שמן שומשום
2 כפיות חומץ תפוחים
2 כפיות סילאן
4 צנוניות קטנות
מלח ופלפל לפי הטעם.
אופן ההכנה:
באמצעות קולפן ניצור סרטים של מלפפון ירוק. נקלוף לאורכו כולל הקליפה. את הצנונית לפרוס לטבעות דקות. לערבב עם כל שאר המרכיבים
אופן ההגשה:
למרוח על הצלחת את קרם החצילים. להניח את הפרגית ומעליה סלט מלפפונים.
גם אתם רוצים לעשות משהו למען הזולת?
ב-19.3 יתקיים "יום מעשים טובים". היכנסו לאתר ותמצאו אלפי אפשרויות להתנדבות. שרי אריסון, שיזמה את 'יום מעשים טובים' מסבירה: "אם נחשוב טוב, נדבר טוב, נעשה טוב ונשמור על היחד – העתיד שלנו יהיה טוב יותר."
להצטרפות ליום המעשים הטובים הקליקו כאן
מחפשים מתכונים מעניינים נוספים? אנו ממליצים לכם לנסות את המתכונים האלה:
טאג'ין עוף עם פירות יבשים – מרוקו סטייל
שיפודי יקיטורי – הכי יפני שיש