פשטידת תפוחי אדמה ופטריות

אחת המנות הקלות יותר היא פשטידת תפוחי אדמה. במיוחד עבור גולשי נתניה און ליין, השף גולן ימין מספק מתכון קל להכנה - בדיוק כמו שלמד להכין מאמא שלו.

0
916
פשטידת תפוחי אדמה - נתניה מבשלת
פשטידת תפוחי אדמה. צילום פוטוליה

אחת המנות הקלות יותר היא פשטידת תפוחי אדמה. אני, אישית, אוהב מאוד להוסיף פטריות פורטבלו טריות או פטריות שמפיניון טריות אותן אני חותך לקוביות קטנות.

יתרונה של פשטידת תפוחי אדמה, ואת זה למדתי מאמא שלי, שהבסיס של הפשטידה הוא זהה. אז, כל אחד ואחת מאיתנו, יכולים להוסיף תוספות בהתאם לטעם האישי. החל מתבלינים, דרך פרוסות של ביצים קשות וכלה בבשר (מנה בשרית).

אני בחרתי להציע לכם את המתכון שבבית האישי שלי הכי אוהבים. המתכון, אגב, חלבי בגלל השימוש בגבינה בולגרית ואפשר גם בלי.

מתכון להכנת פשטידת תפוחי אדמה ופטריות

חומרים: 
4 תפוחי אדמה שבישלנו וקילפנו
2 בצלים בגודל בינוני חתוכים לקוביות קטנות
3 יחידות של פטריות פורטובלו חתוכות לקוביות קטנות
4 ביצים
קורט מלח
חצי כפית שטוחה פלפל לבן
קורט אגוז מוסקט (לא חובה)

שדרוג: 20 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות קטנות

אופן ההכנה:
נטגן את הבצל יחד עם הפטריות. נניח בצד ונקרר בקערה. ניקח מזלג שבאמצעותו אנו מוחצים את תפוחי האדמה לפירה גס. ניקח את כל המרכיבים, נערבב ונתבל. את המסה נעביר לתבנית אלומיניום קטנה או לכלי אפייה מחימר. נכניס לתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות לזמן של 40 דקות.

רוצים עוד מתכונים לפשטידות? מוזמנים ללחוץ על הקישורים הבאים: 

כך תכינו פשטידת קוטג' בטעמים בחמש דקות עבודה

פשטידת במבה – אין יותר ישראלי מזה