הוא אחד היזמים המובילים והמצליחים באזור בתחום חיי הלילה. בבעלותו מגה-בר, מתחם אירועים והפקות, וקהל רב ההולך אחריו לכל מקום. ב-12 השנים האחרונות הוא אירח, השקה והאכיל מאות אלפי אנשים. למעשה, אם נאמר את האמת, הוא עומד מאחורי הפריחה המחודשת שת תרבות הבילויים באזור עמק חפר והסביבה בעשור האחרון. למי שעדיין לא קלט, אנחנו מדברים על זיו רבינוביץ'. בראיון עם רבינוביץ' (33) נשוי מזה שנה העדפנו, דווקא להתחיל, עם הצעדים הראשונים שלו בסצנת הבילויים האזורית – תחום שתמיד מעלה בזיו חיוך נוסטלגי.
למי שאינו בקיא בהיסטוריה ובסצנת מועדוני המושבים, מועדון ה"לכת" היה מועדון ל"חוגרים בוגרים" בכפר ויתקין לפני כ-14 שנה פלוס מינוס – עוד בטרם פעלה המדינה כנגד עסקים שפעלו בשטחים חקלאיים. המועדון שכן בתוך האנגר ריק של תושב המקום, שאפשר לרבינוביץ' ולקבוצת חברים מהיחידה ומהבית לקיים שם את מסיבת השחרור באופן חד-פעמי. "כמה ימים לפני המסיבה התחלנו להבין, שהולכים להגיע מאסות של חברים", אומר רבינוביץ': "הרבה מעל לצפיותינו. המסיבה הייתה מוצלחת מאודף והחבר'ה דרשו שנמשיך כמסורת בכל סופ"ש. זו נראתה כמו הזדמנות כלכלית וחווייתית אדירה, כי כולנו נהנינו מהעשייה. בכל פעם שדרגנו והוספנו משהו למקום, וככה זה רץ במשך כמה שנים טובות".
עד ש…?
"עד שהתחילו בעיות של רישיונות ואישורים ואנחנו קצת גדלנו, התבגרנו וחיפשנו משהו שונה".
הניסיון הראשוני הוביל להקמתו של האיניגו מונטויה, מגה בר במונחי האזור ודאנס בר במונחים של היום. ההחלטה להקמת הבר, דווקא במתחם קניות (M הדרך) גרמה לרבים להרים גבה.
האם באמת האמנתם, שתצליחו לגרום לקהל להגיע לבר הממוקם במתחם מסחרי, כאשר הוא הורגל במשך שנים לבילוי במתחמים חקלאיים?
"הרבה הרימו גבה ואמרו לנו את זה אז, כשפתחנו במתחם אם הדרך. הרגשנו את הצורך שקיים פה למקום בילוי קרוב, שהוא לא באווירת פאב, לחבר'ה שרוצים לשתות, לאכול, לרקוד וגם לראות הופעה, להכיר ולפלרטט. ההחלטה הגיעה מתוך מקום שאנחנו היינו בו. יצאנו המון להרצלייה, ראינו איזו תנועה של אנשים הולכת שם ורצינו לתת את המענה לחברים שלנו ולחברים של החברים שלנו. פה ליד הבית. מבחינת המיקום אנחנו דווקא ראינו את היתרונות: הרעש שאפשר לעשות, הקרבה לכביש החוף, נקודת האמצע בין נתניה לחדרה, וכמובן הקרבה לכל המושבים. ההחלטה שלנו אז, התבררה כנכונה. כיום, כל המתחם שוקק חיים במהלך היום, בשעות הערב והלילה".
את הראיון אנחנו מקיימים בצל מבצע "צוק איתן". כמה דקות לאחר שנשמעה ביום ראשון אזעקה במרחבי אזור 138, אזור נתניה ועמק חפר. המבצע עצמו נתן אותותיו בסוף השבוע האחרון. כשלא מעט מבעלי הברים הוקפצו למילואים בצו שמונה וכך גם בליינים צעירים רבים, קשה לומר שחיי הלילה התנהלו כסדרם.
"תראי", אומר זיו ומסביר: "באיניגו בהחלט לא היה ריק, אבל המצב בהחלט הורגש. אני מניח, שכשיורד גשם כולם נרטבים – גם אם זה גשם של רקטות.. אנשים קצת מאבדים את תחושת הביטחון וממעטים לצאת מהבית – מה גם שהמדינה כולה מותקפת. אני חושב שזו פעם ראשונה מאז 1991 במלחמת המפרץ, שזה מגיע גם לאזור שלנו ושומעים אזעקות. זה בהחלט מסביר את מפלס הלחץ ואת החרדה. אבל עברנו דברים כאלה כבר בעבר וגם את המערכה הזאת נעבור. יש לנו מדינה קטנה, כך שכולם ביחד ויש אווירה של שיתוף ואחדות. אתמול, למשל, הייתה מסיבת יום הולדת לבר, אחד השותפים במקום, והוחלט שלרגל המצב נרכוש חבילות שי לחיילים. אפשרנו, למי שרצה לקחת חלק במבצע שלנו, תמורת 20 שקלים בכניסה בלבד, לבחור חבילה ולצרף ברכה אישית עם הקדשה לחיילים שלנו בדרום".
אם פעם הייתה יותר אינטראקציה על הבר בין האנשים, היום אנשים יותר עסוקים באייפונים שלהם, או שהם עסוקים בלהצטלם ולהעלות את התמונות לפייס. למרות זאת, עדיין אני יכול להגיד בפה מלא שיש תקשורת בין אנשים. המזל הוא, שאנשים עדיין מתחילים אחד עם השני על הבר וגם עידן הסקס בשירותים עדיין לא עבר מן העולם…
חגגתם לא מזמן תשע שנים לאיניגו. מה השתנה מהיום בו פתחתם?
"בגדול, כשרק פתחנו, היינו הבר השכונתי היחיד באזור. עוד לפני שנפתחו מקומות כמו האוטו והשבתאי. עם הזמן ובשנים האחרונות, החלטנו לקחת את העניין צעד אחד קדימה – כשהבנו שאין לאן לצאת לרקוד כאן באזור, במיוחד לשכבת הגיל היותר בוגרת. ולכן, התחלנו לפעול יותר כדאנס בר. אז, מן הסתם, גם נוצרו שינויים. מעבר לשינויים באוכלוסייה שהתבגרה ואותה החליף הדור הבא, אין ספק שזה קהל בלייני. היום, תרבות הבילוי השתנתה".
כשאתה מדבר על שינוי בדפוסי ההתנהגות, האם אתה מכוון לדרך בה אנשים מבלים בצל הרשתות החברתיות?
"כן, אנחנו מאוד מושפעים מהפייסבוק ומהרשתות החברתיות. אם פעם הייתה יותר אינטראקציה על הבר בין האנשים, היום אנשים יותר עסוקים באייפונים שלהם, או שהם עסוקים בלהצטלם ולהעלות את התמונות לפייס. למרות זאת, עדיין אני יכול להגיד בפה מלא שיש תקשורת בין אנשים. המזל הוא, שאנשים עדיין מתחילים אחד עם השני על הבר וגם עידן הסקס בשירותים עדיין לא עבר מן העולם…".
לאחרונה חל גידול משמעותי בקצב פתיחת מקומות בילוי באזור. עד כמה מדובר, לטעמך, בתחרות בריאה?
"אין לי ספק, שרבים מבין אלה שפתחו אחרינו, ראו את הפוטנציאל הגלום באזור. חיי לילה מבוססים על גלים ותקופות. נכון לשנה בה פתחנו שימשנו כמעין חלוצים. אני בעד תחרות, כי תחרות זה דבר טוב ומצוין, ריבוי מקומות מעורר את חיי הלילה ומה גם שתחרות משאירה אותך עירני".
ברים ומועדונים רבים שנהגו לקיים הופעות, צמצמו את הפעילות בשל הקשיים הלוגיסטיים והכלכליים. אצלכם זה קורה, עדיין, אחת לשבוע. מה הסוד?
"הופעות זה תחום מאוד לא פשוט ולא תמיד מתגמל, אבל זה חלק מאיתנו. אנחנו תמיד מנסים להישאר עם האצבע על הדופק. אנחנו אוהבים את ההופעות, כי זה שובר שגרה וזה מביא משהו חדש ומרענן למקום. זה כיף גם לנו וגם לקהל. יש לנו אמנים שמגיעים קבוע. אנחנו כבר למודי ניסיון ומבינים איזה אמנים להביא ובאיזו דרך ובאילו תנאים, כדי שכולם יצאו מרוצים".
חיי הלילה מאלצים הקרבה רבה. ניתן לומר שהחיים הפוכים. איך אתה מתמודד עם זה כנשוי טרי?
"אני משתדל להגיע כמעט כל ערב. ולא, זה לא נמאס. גם אחרי שהתחתנתי, השגרה שלי לא השתנתה. תחשבי שלפני שהתחתנו יצאנו קרוב לארבע שנים – כך שהרבה לא השתנה. החוויה של להרגיש את המקום ואת האנשים ולהיות שותף בכל הפעילויות, ממלאת אותי בכל פעם מחדש".
ועל הבר, למרות הטבעת על האצבע, האם עדיין מתחילות איתך בנות?
"(צוחק…) את זה שהתחתנתי, כולם כבר יודעים… ואכן, יוצא שעדיין מתחילות איתי בנות. אני, פשוט, מתחמק באלגנטיות ומשחיל את עניין הנישואין מאוד מהר".
לראשונה האיניגו ייקח חלק בהפקת מסיבת הרחוב הראשונה שתתקיים בעיר נתניה. איך אתה רואה את העיר בקונספט החדש שלה?
"כששמעתי, לראשונה על האירוע המתוכנן שיתקיים במהלך אוגוסט, זה נשמע לי כרעיון מצוין. קונספט מסיבות רחוב לא היו באזור שלנו. העיר נתניה עברה במהלך התקופה האחרונה שינויים רבים בכל הקשור לגישה ולראיה הכוללת של חשיבות עידוד מקומות הבילוי בכלל וחשיבות בניית סביבה טובה, כיפית ומתחשבת בצרכי הצעירים. אין לי ספק, שיגיעו צעירים מכל האזור וגם מתל-אביב למסיבת הרחוב הראשונה של נתניה, ואם אנחנו יכולים לקחת חלק מזה, ביוזמה חדשה, אנחנו תמיד בעד".
את החסרונות בעבודה חיי לילה כל מי שעבד בתחום יודע, מהם היתרונות?
"קודם כל, זה כמעט המקום היחיד בו ניתן לשלב ביזנס ופלז'ר. מעבר לזה, כשיש לי את הבר ואת הגלריה, שזה מקום לאירועים בקונספט אחר, אין דבר המרגש אותי יותר מלראות זוג שהכיר אצלי או בליינית ששמרתי לה מקומות על הבר וישבתי איתה לצ'ייסר, כשהיא מגיעה לגלריה ויושבת איתי לדון בפרטי החתונה שלה באולם האירועים".