אחת המנות החלביות והמעניינות יותר היא קנלוני בטטה ברוטב בשמל. אומנם, המנה המסורתית משלבת מילוי גבינת ריקוטה עם תרד, אבל, אחרי מאות שנים גם נוצרו שפע של מתכונים וחוצמז'ה, מי אמר שקצת יצירתיות והתאמה לחך הישראלי אינה אפשרית…
מתכון קנלוני בטטה עם רוטב בשמל
מצרכים:
חבילת קנלוני (ממליץ על חברת ברילה)
3 בטטות בינוניות שבושלו במים ומוכנות לריסוק
20 גרם חמאה
3 כפות שמנת לבישול (ממליץ על השף הלבן)
50 גרם גבינה צהובה מגורדת
גבינת פרמזן
קורט אגוז מוסקט
קורט מלח
קורט פלפל לבן
להכנת רוטב:
שמנת לבישול
חצי כוס חלב
4 כפות יין לבן חצי יבש
4 כפיות קמח מנופה
50 גרם חמאה
קורט מלח
קורט פלפל לבן
אופן ההכנה:
קל ופשוט. נקרא את הוראות היצרן להכנת קנלוני ונפעל בהתאם. בקערה נערבב את מחית הבטטה יחד עם חמאה, שלוש כפות שמנת לבישול וגבינה צהובה מגורדת. נתבל במלח פלפל וטיפהל'ה אגוז מוסקט (לא חובה). לחובבי הטעם העשיר ממליץ להוסיף קצת ריקוטה. לאחר מכן נמלא את הקנלוני במחית הבטטה ונגלגל כמו בלינצ'ס.
להכנת הרוטב: בסיר בינוני נמיס 20 גרם חמאה ונוסיף את הקמח לסיר תוך כדי ערבוב על מנת שלא ייווצרו גושים. נוסיף שמנת, חלב ויין וכמובן מלח ופלפל. נכון, יצרנו רוטב בשמל. את הרוטב ניצוק על הקנלוני ונכניס לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך 35 דקות. אפשרי בחמש הדקות האחרונות לפזר גבינת פרמזן להקרמה.
מתכונים נוספים העשויים לעניין אתכם:
המטבח האיטלקי: מרק מינסטרונה קל להכנה
המטבח האיטלקי: כדור ארנצ'יני שטובעים בגבינה