את הקרם-שניט אני אוהב עוד מילדותי, בימים בהם הדוד שלי היה מבקש מאמא שלי להכין לו עוגה. העוגה שאמא שלי הכינה תמיד נראתה לי מגונדרת כזו, ממש עוגה מהאגדות – כך שבתור ילד האמנתי, שזו עוגת קסמים שהובאה במיוחד מארץ האגדות. השבוע, קצת אחרי שטיילתי לי ברחובות נתניה ונזכרתי בעוגה המדהימה הזו ובטעמה המיוחד, היא נתנה לי את המתכון.
לעוגת קרם-שניט, או בשמה המקורי "מיל פיי" (אלף העלים), גם כינוי נוסף: עוגת נפוליאון. היא מורכבת מעלים קריספיים מתוקים וטריים, ביניהם, שכבות של קרם פטיסייר. ניתן להכין לבד את העלים, או לחילופין לרכוש. אני ממליץ על בצק עלים חמאה מוכן של Bonomi האיטלקית. מוכנים, לעבודה
קרם שניט (עוגת אלף העלים/ עוגת נפוליאון)
חומרים
בצק עלים של Bonomi
חצי ליטר חלב
מקל וניל
6 חלמונים
100 גרם סוכר
50 גרם קורנפלור
אבקת סוכר בהתאם לצורך
אופן ההכנה:
מרדדים את בצק העלים לעובי של עד חצי סנטימטר ומניחים מעל גבי נייר אפייה במגש תנור. מפזרים מעל אבקת סוכר לצורכי קרמול. מניחים על הבצק נייר אפייה נוסף ומגש אפייה נוסף. הרעיון הוא לאפות את הבצק, אך למנוע ממנו להתנפח. אופים את הבצק ב-180 מעלות כ-25 דקות (עד להזהבה). מביאים את הבצק לטמפרטורת החדר וחותכים בעדינות שלושה מלבנים ומשאירים בצד.
להכנת קרם הפטיסייר. מחממים את החלב בקלחת, חוצים את מקל הווניל לאורכו, מוציאים את גרגירי הווניל ומוסיפים את המקל לחלב. בקערה נפרדת טורפים את החלמונים יחד עם הסוכר, מוסיפים קורנפלור ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
נביא את החלב לרתיחה ובאמצעות השוואת טמפרטורות (הזלפה איטית ובהדרגה) נמזוג החלב לתוך תערובת החלמונים – תוך כדי בחישה מתמידה למניעת גושים. כאשר המסה רותחת יש לטרוף דקה נוספת ולהוריד מהאש. לקבלת קרם חלק במיוחד יש להעבירו במסננת, לכסותו בניילון נצמד ולהכניסו למקרר. הליך ההרכבה פשוט: מלבן אחד של בצק עלים, ועליו קרם פטיסייר, מעליו עוד בצק עלים ושוב שכבה של קרם ולסגירה עוד בצק עלים. מעל פזרו אבקת סוכר.
למתכונים נוספים שלי, אתם יותר ממוזמנים לבקר כאן, בפורטל נתניה און ליין – ksn, הבלוג של סער אהרוני. אני זמין לכל שאלה בוואטס-אפ במספר 052-5808729 וכן בקבוצת הפייס "המטבח של אהרוני"
מ
אלוף מקסים
יאמייי יאמי אתה אלוף כל הכבוד
עוגה מדהימה וטעימה רק שתמיד מגישים לי אותה (חמתי היקרה) עם מזלג?! – למה מזלג?? ;)
עם העוגה הזאת הכל הולך…מזלג..כף …היא תגמר בכל מצב
סער היקר אתה אלוף
אין על רוחב ליבך על הנתינה שלך על הסבלנות והסובלנות שלך
כל מתכון שלך הוא אליפות וגורף מחמאות. הקב"ה יגמול לך רק טוב
אין עליך
????????????
העוגות וכול המאכלים שלך ניראים פשוט מעולים אין לי מילנם פשוט מושלם
תודה מורני היקרה…:)
תמשיכי לעקוב
קודם כל, הגעתי לבלוג דרך העוגה הזו שנראית מדהים !! ושמחה שהיא "נקלעה" לדרכי. כך גיליתי בלוג מקסים !!
יש לי מספר שאלות ברשותך, 1. לאיזה גודל של עוגה מספיק הקרם? אחת מאורכת כמו בתמונה ?
2. האם יש להקציף את הקרם אחרי שהיה במקרר ?
3. האם כדאי להוסיף לקרם שמנת מתוקה מוקצפת אחרי הקירור ? אם כן, באיזו כמות ?
תודה !!!
[…] מתכון לעוגת קרם שניט […]
[…] קרם שניט – מתכון קליל […]
חייבת להודות שזו הפעם הראשונה שאני נתקלת בבלוג הזה, לפי מה שדיפדפתי הרגע אני בטוחה שאשאר "אורחת" קבועה כאן, יש כאן מתכונים מעניינים מאוד!
יש לי שאלה לגבי מתכון זה, איך עושים את הציפוי כמו בתמונה?
ברוכה הבאה, במידה ויש לך פייסבוק מוזמנת להצטרף לקבוצת הפייסבוק של הבלוג
https://www.facebook.com/groups/1523486821250512 אני זמין שם לשאול, בשמחה אענה על הכל
טעם של פעם כבר לא מוצאים את זה תמיד שקונה מילפיי חושב שהגעתי ליעד ממש רחוקים
Comments are closed.