קרפטקה היא, בתכל'ס, עוגת פחזניה מהסוג שלא תרצו להפסיק לאכול. יפתיע אתכם כמה שמדובר במתכון פשוט, אבל… מדוייק… נתניה מבשלת וגם אופה…
טיפהל'ה היסטוריה. אחת משכנותיי, ממוצא פולני, הכירה לי את העוגה. קרפטקה שמה. בגדול, זו עוגת פודינג. היא מורכבת משני בסיסים של בצק רבוך. כן, בדיוק כמו שמכינים פחזניות. יחד יוצא לנו "סנדוויץ'" קרמי מושלם. בקיצור, עוגת פחזניה שתעיף לכם את הסכך.
קרפטקה – מתכון להכנת עוגת פחזניה (רק קל וטעים יותר…)
מרכיבים לבצק:
כוס מים וכמובן כוס חלב
200 גרם חמאה איכותית
3 כפות סוכר
כפית שטוחה מלח
2 כוסות קמח תופח
6 ביצים גודל M
מרכיבים למילוי:
500 גרם גבינת מסקרפונה
200 גרם אבקת סוכר
2 כפיות תמצית וניל איכותית
500 מ"ל שמנת מתוקה – כמה שיותר שומני, יותר טוב
225 גרם (גביע) גבינת שמנת נפוליאון 25% – נייטראלית
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
טיפ: מומלץ לשלב עם דובדבנים או פירות יער
אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת הבצק. מחממים תנור על 200 מעלות. בסיר או קלחת משלבים את המים, החלב, החמאה, הסוכר והמלח. מערבבים ומבשלים עד שהחמאה נמסה
בשלב זה מוסיפים את כל כמות הקמח בבת אחת ומערבבים עם מרית – עד לקבלת בצק אחיד שנפרד מדפנות הסיר. מבשלים על להבה בינונית לעוד שתי דקות – תוך עירבוב ומעיכה קלה של הבצק.
מעבירים את הבצק מהקלחת ישר לקערת המיקסר עם וו הגיטרה. מעבדים במהירות נמוכה עד שאין יותר אדי חום. זה לוקח 5-6 דקות. לאחר שזה קורה מתחילים לשלב פנימה את הביצים בהדרגה. רצוי בין ביצה לביצה לנקות את דפנות הבצק מהקערה – כך מעבדים עד שנוצר בצק חלק, מבריק ודביק.
במידה ויש לכם שתי תבניות 24 ס"מ, מחלקים את הבצק בין שתיהן. משטחים לשכבה ישרה. מזכיר שהבצק דביק מאוד וזה בסדר גמור. במידה ויש לכם רק תבנית אחת, פשוט משטחים בינתיים כמחצית מכמות הבצק בתבנית. את השאר שומרים במקרר עד שהתבנית תתפנה ואופים בשתי נגלות.
אופים את בסיסי העוגה עד שהבצק תפוח, מעט שחום ונוצרים בו מכתשים וגבעות. זה אמור לקחת עד חצי שעה. מכבים את התנור ומשאירים את בסיסי העוגה להצטנן בתנור 10 דקות נוספות עם דלת סגורה
לאחר מכן מוציאים את התבניות ומשאירים בטמפרטורת החדר לצינון. העוגה תרד מעט בגובהה וזה בסדר… הצניחה תאפשר לנו להרכיב אותה לאחר מכן. בינתיים, מכינים את המילוי
לקרם וניל (כי אין עוגת פחזניה בלי קצפת פודינגית עם נגיעות מסקרפונה):
מקציפים את גבינת המסקרפונה עם אבקת הסוכר ותמצית הווניל. הקצפה קצרה רק לרכך אותה. מוסיפים את השמנת המתוקה תוך כדי הקצפה וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם יציב מאוד.
למסה מוסיפים גם את גבינת השמנת ואת האינסטנט פודינג ומקציפים לרגע קצר עד לאיחוד חומרים. מוסיפים את הדובדבנים או פירות היער כשהם קפואים. בוחרים את אחד מבסיסי העוגה ומניחים אותו על צלחת הגשה או בתוך תבנית עוגה מתאימה בגודל. משטחים מעל את קרם המסקרפונה ומחליקים למעלה ומהצדדים לשכבה ישרה. מניחים מעל את שכבת העוגה השניה ומעבירים להקפאה של 3-4 שעות. בהגשה מזליפים סירופ שוקולד מעל העוגה.
מתכונים נוספים מבית נתניה און ליין:
עוגיות עבאדי ביתיות מקמח כוסמין שלא תפסיקו לנשנש
עוגת קרפ גבינה ללא אפיה – גם טעימה וגם מרשימה