קרפ סוזט היא לא רק מנה קלאסית, שעד היום ניטש ויכוח בין הבלגים לצרפתים באשר לבעלות על המתכון, אלא שהיא גם מנה עדינה, דקה, עשירה בטעמים פירותים, רוטב חמאתי וזיכרונות של ניחוח אלכוהול. יתרונה הגדול של המנה הזו, היא בדרך ההגשה. רגע לפני שמגישים אותה, נהוג לבצע פעולת פלמבה. פעולה זו היא "הצתת" המנה באמצעות אלכוהול. מעבר לכך שמדובר בצורת הגשה יפהפייה, מדובר במנה שעושה המון כבוד לקרפים. אז שימו סינרים, הכינו מראש תפוזים וכנסו למטבח כי נתניה מבשלת
מתכון קרפ סוזט
מרכיבים:
*העצלנים יכולים לקנות חבילת בלינצ'ס מוכנה
לבלילת הקרפ:
4 ביצים גודל m
280 גרם קמח – 2 כוסות פלסטיק קרות
חצי ליטר חלב- 2 כוסות קפה
גרידה מתפוז אחד
קורט מלח
2 כפות שמן
כפית תמצית וניל
לרוטב חמאת תפוזים:
200 גרם חמאה רכה
70 גרם סוכר – חצי כוס פלסטיק קר
גרידת תפוזים
2 כפות ליקר תפוזים או ברנדי עבור הפלמבה
שלבי הכנה:
את כל חומרי הבלילה משלבים בקערה ומאחדים חומרים בעזרת מטרפה ידנית. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
להכנת הרוטב ניקח את החמאה הרכה, הסוכר וגרידת התפוז. נשלב בקערה ובעזרת מרית נערבב ונמעך עד לקבלת מחית רכה.
נוציא את הבלילה מהמקרר, נשמן קלות תבנית לטיגון הקרפים. ניצוק מהבלילה שכבה דקה ונטגן שלוש דקות מכל צד. ניקח מחבת ונחמם, ניצוק כף מחמאת התפוזים ונקפיץ את הקרפים. נקפל כל קרפ לחצי ואז לרבע, נכניס שוב למחבת. ניצוק שוב כף חמאת תפוזים. ברגע שתימס, נמזוג מעט ברנדי או ליקר תפוזים. לפלמבה, נטה את המחבת לכיוון האש ונדליק את האלכוהול (היות שמדובר בכמות קטנה של אלכוהול הלהבה לא תימשך זמן רב). נקשט בפלחי תפוז ונגיש.
למתכונים נוספים העשויים לעניין אתכם:
חברות וחברים יקרים, אתם יותר ממוזמנים לשתף אותי בחוויות שלכם כאן, באתר נתניה און ליין – ksn, בבלוג שלי נתניה מבשלת עם סער אהרוני בא לכם להתכתב? אני זמין גם בוואצאפ 052-5808729
למה שלא תצרפו גם סרטון וידאו המדגים את אופן ההכנה?
Comments are closed.